Родина луганського блогера, який утримується в полоні бойовиків, потребує допомоги

Родина луганського блогера, який утримується в полоні бойовиків, потребує допомоги

21 Грудня 2016
1359

Родина луганського блогера, який утримується в полоні бойовиків, потребує допомоги

1359
Колеги та знайомі луганського блогера Владислава Овчаренка, який вже понад два місяці знаходиться у полоні бойовиків, звернулися до Національної спілки журналістів України (НСЖУ) з тим, аби ця ситуація була у полі зору медіа і були можливості фінансово допомогти родині в’язня
Родина луганського блогера, який утримується в полоні бойовиків, потребує допомоги
Родина луганського блогера, який утримується в полоні бойовиків, потребує допомоги

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Зокрема, як зазначено в релізі, автор сторінки у  Twitter «Луганська Хунта» зник 10 жовтня, коли йшлов на зустріч із дівчиною. Хлопець довго не виходив на зв’язок, а пізніше в квартирі його батьків озброєні представники «МГБ ЛНР» провели обшук, забрали комп’ютер матері. Блогера звинуватили в тому, що він є засновником радикального неонацистського угруповання – підпільного відділення батальйону «Азов».

Загалом, як повідомляє НСЖУ, імовірно, Овчаренка затримали саме через його сторінку, на якій він розмістив прохання про грошову допомогу, бо хотів виїхати в Київ, та дав номер картки свого друга Артема Ахмерова. За цим номером ЛНРівці і вийшли на юнаків.

Відтак, було затримано чотирьох хлопців, але двох відпустили, бо їхні батьки змогли «домовитися» та взяти їх на поруки. Артема і Владислава звинуватили в тому, що вони є лідерами угруповання.

Журналістка ТСН Мар’яна Бухан, яка робила сюжет про затримання Овчаренка та ще трьох луганчан, розказала НСЖУ, що хлопця звинуватили в розповсюдженні листівок з символікою «Азову», у «зраді республіці» та «шпіонажі».

«Зараз йому не дозволяють ні з ким спілкуватися, єдине що дозволено – це передавати передачі», – зазначила вона.

Родина Овчаренка не змогла виїхати з Луганська через його бабусю, у якої проблеми із зором, сам же 19-річний юнак також не готовий був розпрощатися з сім’єю.

Колеги-журналісти висловлюють стурбованість долею Владислава та закликають посприяти в його звільненні.

«У ситуації із затриманням журналістів і блогерів важлива публічність. НСЖУ вже поінформувала Міжнародну федерацію журналістів про цей випадок, – коментує перший секретар Спілки Сергій Томіленко. – Також ми шукаємо можливості для підтримки сім’ї Владислава Овчаренка».

Нагадаємо, 21 листопада у Луганську зник блогер Едуард Нєдєляєв. Пізніше стало відомо, що в окупованому Луганську бойовики так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР» його затримали. Чоловік писав про життя міста та ІТ.

Фото: ”Вікна”

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1359
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду