До 31 грудня - подача заявок на участь у Програмі національних обмінів

До 31 грудня - подача заявок на участь у Програмі національних обмінів

14 Грудня 2016
1360

До 31 грудня - подача заявок на участь у Програмі національних обмінів

1360
Центр культурного менеджменту оголошує конкурс для регіональних журналістів на участь у Програмі національних обмінів.
До 31 грудня - подача заявок на участь у Програмі національних обмінів
До 31 грудня - подача заявок на участь у Програмі національних обмінів

Програма національних обмінів дає додаткові можливості для активних представників ЗМІ, які хочуть покращити співпрацю із медіа з географічно протилежних регіонів та сприяти ефективному діалогу між сходом і заходом країни.

Хто може брати участь? Регіональні журналісти з досвідом більше 3-х років професійної діяльності, які прагнуть удосконалити медійну співпрацю із ЗМІ географічно протилежного регіону.

 У рамках проекту журналіст отримує  мікрогрант на 5-денний візит у провідні медіа із географічно протилежного регіону. Під час візиту учасник має ознайомитися із роботою місцевих редакцій та громадських організацій і спільно із приймаючою редакцією підготувати:

1) журналістський матеріал, що відповідав би цілі проекту “Містки громадської активності” - налагодженню міжрегіонального діалогу.

Перелік можливих тем публікацій (не є вичерпним):

  • Успішні приклади інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади;
  • Діяльність громадських ініціатив та громадська активність у малих населених пунктах;
  • Інтерв’ю із місцевими “лідерами думок”, які активно працюють над налагодженням взаємодії “схід-захід”;

і/або

2) провести відкриту зустріч-дискусію. Перелік пропонованих тем зустрічі (не є вичерпним):

  • Особливості роботи регіональних ЗМІ в процесі роздержавлення та створення суспільного мовлення;
  • Можливості співпраці ЗМІ із місцевими громадами та неурядовими організаціями. Обмін досвідом;
  • Взаємодія інвестора, редакції та аудиторії. Регіональний контекст.

Для того, щоб взяти участь у Програмі національних обмінів, заповніть аплікаційну форму, вказавши місто, медіа обране для стажування та концепцію свого візиту.

Апліканти пропонують редакції для візиту, проте організатори проекту залишають за собою право коригувати програми і міста візитів, узгоджуючи їх із відібраними учасниками.

Візит має відбутися між 15 січня і 15 лютого 2017 року і тривати 5 днів (включно із днем приїзду та від’їзду учасників).

Мікрогранти покривають витрати на проїзд, харчування, проживання, а також витрати на реалізацію проекту (максимальна сума гранту 8323 грн, включаючи податки).

Дедлайн подачі заявок - 31 грудня 2016 року. Результати конкурсу будуть оприлюднені 15 січня 2017 року на офіційній сторінці проекту “Містки громадської активності” у Facebook, а також повідомлені на електронні пошти аплікантів.

Відбір відбуватиметься на конкурсних засадах.

Програма національних обмінів зорієнтована на активних громадян, для яких інтенсивна співпраця та конструктивний діалог між різними регіонами України – сходом, заходом, центром, півднем і північчю – є важливою складовою розвитку країни. Із початку дії проекту було реалізовано більше ста проектів-візитів.

Програма національних обмінів є компонентом проекту “Містки громадської активності”, що фінасується Європейським Союзом.

Контакти - info@kultura.org.ua, obminy@kultura.org.ua,

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1360
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду