З нового року журналісти працюватимуть в зоні АТО за новими правилами - Міноборони

З нового року журналісти працюватимуть в зоні АТО за новими правилами - Міноборони

13 Грудня 2016
2212

З нового року журналісти працюватимуть в зоні АТО за новими правилами - Міноборони

2212
З 1 січня 2017 року для представників цивільних ЗМІ вводиться новий порядок роботи в районі проведення АТО
З нового року журналісти працюватимуть в зоні АТО за новими правилами - Міноборони
З нового року журналісти працюватимуть в зоні АТО за новими правилами - Міноборони

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на речника Міністерства оборони України Олексія Чернобая, який сьогодні, 13 грудня, провів у Києві брифінг.

«На виконання вимог наказу першого заступника керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України – керівника Антитерористичної операції, з 1 січня 2017 року для представників цивільних засобів масової інформації вводиться новий порядок роботи в районі проведення антитерористичної операції», - сказав він.

Так, представники ЗМІ, акредитовані СБУ, отримуватимуть два типи прес-карт: першого та другого рівнів акредитації. Прес-карта другого рівня акредитації (синього кольору) передбачає виконання журналістами редакційних завдань на всій території проведення АТО за винятком передових позицій Збройних сил України. Процедура отримання цієї прес-карти залишається без змін.

За словами пана Чернобая, журналісти мають пройти курси при Міноборони.

«Для отримання прес-карти першого рівня акредитації представники ЗМІ обов’язково повинні пройти триденні курси при Міністерстві оборони України, а саме: два дні теоретичних занять на базі Національного університету оборони імені Івана Черняховського, а також один день практичних занять на полігоні навчального центру Сухопутних військ "Десна"», - сказав він.

Крім того, Чернобай зауважив, що представникам іноземних ЗМІ, які отримали акредитацію СБУ, прес-карта першого рівня акредитації видаватиметься лише після проходження ними обов’язкового одноденного інструктажу.

За його словами, грудні цього року заявки на проходження триденного курсу подало понад 250 представників ЗМІ, які після їх завершення отримали прес-карти АТО першого рівня акредитації.

«З огляду на значну кількість журналістів, які бажають отримати такі прес-карти, триденні курси планується продовжити і в січні наступного року», - сказав речник.

Нагадаємо, про плани Міноборони запровадити дворівневу акредитацію в зону АТО стало відомо наприкінці жовтня.

5 грудня стало відомо, що Міноборони тимчасово зупинило програму для іноземних журналістів Еmbedded journalism.

8 грудня Міноборони розпочало курси підвищення медійної компетенції для українських журналістів з питань висвітлення проблематики АТО на території Донецької та Луганської областей. Проходження таких курсів є необхідною умовою для отримання акредитації другого рівня.

Раніше, наприкінці листопада, медіа-організації та представники Міноборони домовилися провести окрему зустріч для з’ясування питань, пов’язаних з новими правилами акредитації представників засобів масової інформації в зоні АТО, зокрема, для іноземних журналістів.

Така зустріч відбулася 9 грудня. Більше про підсумки зустрічі та подробиці дворівневої акедитації для роботи в зоні АТО читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: "112 Україна"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду