Росія відмовила Міятович у проханні відвідати Сущенка

Росія відмовила Міятович у проханні відвідати Сущенка

2 Грудня 2016
2360

Росія відмовила Міятович у проханні відвідати Сущенка

2360
Кремль відмовив у відвідуванні представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович затриманого в Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, аргументуючи це відсутністю відповідних повноважень з боку ОБСЄ.
Росія відмовила Міятович у проханні відвідати Сущенка
Росія відмовила Міятович у проханні відвідати Сущенка

Про це йдеться в останньому регулярному звіті до Постійної ради представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, пише «Укрінформ».

«11 листопада я отримала відповідь від влади, в якій зазначалося, що ця справа (справа Романа Сущенка – ред.) знаходиться поза моїм мандатом», - зазначила у своєму звіті Міятович.

За її словами, російська сторона назвала затримання Сущенка «не пов’язаним з його професійною активністю» та запевнила, що журналіст гарантовано отримує всі процесуальні повноваження згідно з кримінальним правом.

Міятович написала, що 3 листопада повторно звернулася до міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова з вимогою відвідання «єдиного іноземного журналіста, який знаходиться під арештом в регіоні ОБСЄ та єдиного іноземного журналіста, заарештованого в Російській Федерації». Вона також надала справі Сущенка «високий розряд» та висловила російській владі готовність зустрітися з відповідними офіційними особами для обговорення питань, пов’язаних зі свободою слова.

Нагадаємо, 3 жовтня пані Міятович вже зверталася до російської сторони у справі Сущенка. Тоді вона написала лист із вимогою негайно звільнити полоненого в Москві журналіста. Натомість, російська влада відповіла представнику ОБСЄ, що затримання Сущенка не пов'язане з його професійною діяльністю.

Нещодавно священник Української православної церкви Київсього Патріархату Святослав Скороход також не зміг потрапити до журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка в СІЗО «Лефортово».

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Адвокат журналіста Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Він вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами. 

28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2360
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду