В Україні розкриваються 8% злочинів проти журналістів – АП

В Україні розкриваються 8% злочинів проти журналістів – АП

1 Грудня 2016
1160

В Україні розкриваються 8% злочинів проти журналістів – АП

1160
В Україні розкриття злочинів проти журналістів залишається не на належному рівні.
В Україні розкриваються 8% злочинів проти журналістів – АП
В Україні розкриваються 8% злочинів проти журналістів – АП

Про це сказав Андрій Жигулін, керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України, під час панельної дискусії в Українському кризовому медіацентрі, повідомляє «Укрінформ».  

«За статистикою, в цьому році 172 кримінальних провадження було зареєстровано за злочини проти журналістів. Від загальної кількості зареєстрованих кримінальних проваджень – а це майже 1,5 млн - це становить 0,02%. І тут ми говоримо про зменшення статистики і в той же час про те, що журналісти звертаються до правоохоронних органів для свого захисту... На жаль, в той же час маємо іншу статистику. Розкриття злочинів проти журналістів залишається ще не на належному рівні. Лише 8% злочинів розкривається. Але з початку 2016 року до суду вже направлено на 75% кримінальних справ більше, ніж це було в попередні роки», - зазначив Жигулін.

Також Жигулін нагадав, що в Адміністрації Президента України існує рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова, яка створена указом Порошенка на початку 2016 року. До її складу запросили як самих журналістів, так і представників СБУ, МВС, прокуратури.

Він додав також, що наприкінці жовтня обговорювалося питання захисту журналістів – а саме, що треба зробити, щоб український журналіст, працюючи як в зоні АТО, так і з владою, почував себе безпечним.

«Було проведено переговори з департаментом Ради Європи, і вже на наступний рік, скоріш за все, буде запроваджено спеціальний проект для України щодо захисту журналістів. В даному випадку має бути співпраця як журналістської сфери, так і правоохоронних органів, які мають відгукуватися на цю велику проблему», - сказав Жигулін.

Нагадаємо, за даними ІМІ, з початку 2016 року правоохоронці скерували до суду 15 кримінальних проваджень за 21 епізодом злочинів, скоєних відносно журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1160
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду