Гуменюк вдруге стала головою ГО «Громадське телебачення»

Гуменюк вдруге стала головою ГО «Громадське телебачення»

30 Листопада 2016
3292
30 Листопада 2016
10:25

Гуменюк вдруге стала головою ГО «Громадське телебачення»

3292
Журналістка Наталя Гуменюк вдруге стала головою ГО «Громадське телебачення». Її на рік обрав оновлений склад Програмної ради ГО 28 листопада 2016 року.
Гуменюк вдруге стала головою ГО «Громадське телебачення»
Гуменюк вдруге стала головою ГО «Громадське телебачення»

Про це повідомляє прес-служба «Громадського».

До нової Програмної ради організації увійшли Андрій СайчукНаталя ГуменюкОлександр НазаровЄвген СамойленкоАнгеліна Карякіна. Програмну раду обирають Загальні збори членів ГО раз на рік.

«Наталка очолила організацію в дуже складний час і впоралася. Ми справді вдячні їй за те, що вона погодилася ще рік нести цю відповідальность», –  пояснив рішення Програмної ради пан Сайчук. 

Як зазначенов релізі, Програмна рада Громадського збирається щомісяця, або за потреби. Голова ГО та члени Програмної ради несуть відповідальність за ухвалення стратегії діяльності організації та способів реалізації редакційної, інформаційної політики; затвердження та ухвалення політик громадської організації. 

«У 2016 завдяки спільній роботі "Громадське" міцно стало на ноги: це інституція, яка працює відповідно до статуту і внутрішніх процедур –  від антикорупційної політики до політики використання анонімних джерел. Інституційні покращення всередині ГО засвідчив міжнародний аудит. Ми маємо чудову робочу Наглядову раду, СЕО. Давно навели лад з юридичними питаннями. Однак попереду ще багато роботи», –  говорить Гуменюк.

«Весь світ зараз говорить про зміну правил гри в медіа. Звична стратегія –  будувати суспільне за зразком, скажімо, норвезького чи фінського телебачення, вже не дієва. Рецептів немає, ми маємо думати над ними разом. Власне робота над стратегією, її оновлення і є першим завданням Програмної ради. Дуже ціную те, що на "Громадському" не призначають, а обирають голову і керівні органи. Це подвійна відповідальність, але й цікавіший виклик», –  говорить Гуменюк.

Наталя Гуменюк – українська журналістка-міжнародниця. У 2013 році була в команді журналістів, які працювали над створенням «Громадського телебачення». У травні 2015 року її вперше було обрано головою ГО «Громадське телебачення».

Нагадаємо, нещодавно з команди «Громадського» пішла Юлія МакГаффі, яка координувала роботу сайту.

На фото - Наталя Гуменюк

Фото: прес-служба "Громадського"

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3292
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду