Фейгін вилетів до Парижа по справі Романа Сущенка

Фейгін вилетів до Парижа по справі Романа Сущенка

29 Листопада 2016
1037
29 Листопада 2016
09:34

Фейгін вилетів до Парижа по справі Романа Сущенка

1037
Марк Фейгін, адвокат затриманого в Росії журналіста «Укрінфому» Романа Сущенка вилетів до Франції, щоб зустрітися з офіційними особами з приводу свого підзахисного
Фейгін вилетів до Парижа по справі Романа Сущенка
Фейгін вилетів до Парижа по справі Романа Сущенка

Про це адвокат написав у себе в Twitter.

«Я вилетів до Парижа. Буду зустрічатися з офіційними особами з приводу арешту мого підзахисного українського журналіста Романа Сущенко», – повідомив Фейгін.

Нагадаємо, раніше адвокат анонсував свій візит до Франції та говорив, що добиватиметься офіційних зустрічей у Єлисейському палаці по справі журналіста Сущенка. На всі важливі зустрічі Фейгін планує ходити разом з дружиною його підзахисного - Анжелікою Сущенко. Марк Фейгін вважає, що зараз, аби домагатися звільнення журналіста, необхідно апелювати до Франції, при МЗС якої був акредитований його підзахисний.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Адвокат журналіста Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Він вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами. 

28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

Фото: Слово и Дело

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1037
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду