На Вінничині райрада заборонила журналісту відеозйомку сесії

На Вінничині райрада заборонила журналісту відеозйомку сесії

28 Листопада 2016
1622
28 Листопада 2016
15:25

На Вінничині райрада заборонила журналісту відеозйомку сесії

1622
25 листопада Теплицька районна рада (Вінницька область) заборонила вести журналісту вінницької Агенції журналістських розслідувань Віктору Рисю відеозйомку сесії.
На Вінничині райрада заборонила журналісту відеозйомку сесії
На Вінничині райрада заборонила журналісту відеозйомку сесії

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ), яке посилається на керівницю Агенції журналістських розслідувань Інга Фляжнікова.

З пропозицією заборонити журналісту відеозйомку виступив один з депутатів райради. Він закрив рукою об’єктив камери журналіста та запропонував йому купити ліцензію зйомку.

Голова районної ради Василь Романюк спочатку зазначив, що для заборони на зйомку немає підстав, оскільки у журналіста є відповідне посвідчення. Також він наголошував, що законодавством передбачено, що сесії райради є відкритими, в тому числі і можна вести відеозйомку. Проте згодом голова райради поставив на голосування питання про дозвіл бути на сесії журналістам, активістів та членам громади, але без права вести війдеозйомку. За таке рішення проголосували 23 депутати. Як зазначає ІМІ, журналіст вимушений був виключити камеру і припинити зйомку.

Пан Рись звернувся у поліцію з заявою про перешкоджання журналістській діяльності. Про це він також повідомив в Агенцію журналістських розслідувань.

«Віктор Рись зателефонував до мене та повідомив про рішення сесії районної ради, на якому йому, як журналісту нашої агенції, заборонили проводити відеозйомку на сесії Теплицької районної ради. Таке рішення прийняли депутати. Голова райради попередив депутатів, що голосуючи за це вони, порушують закон, але поставив питання на голосування. Я порадила Віктору написати заяву в поліцію про перешкоджання журналістській діяльності. Заяву в нього прийняли, але чи внесли її у ЄРДР поки що невідомо», - сказала пані Фляжнікова.

Нагадаємо, 6 листопада у Вінницькому національному медуніверситеті ім. М. І. Пирогова частина місцевих журналістів не змогла потрапити на прес-конференцію з в.о. міністра охорони здоров'я України Уляною Супрун, оскільки прес-служба чиновниці повідомила про необхідність акредитації на захід.

Фото: скріншот відео

Відео: Віктора Рися

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1622
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду