Висвітлювати допит Януковича у Києві акредитувалися 102 журналісти

Висвітлювати допит Януковича у Києві акредитувалися 102 журналісти

25 Листопада 2016
1508
25 Листопада 2016
13:06

Висвітлювати допит Януковича у Києві акредитувалися 102 журналісти

1508
На відеодопит екс-президента України Віктора Януковича, який розпочався у Святошинському районному суді в Києві 25 листопада о 13:00, акредитувалися 48 представників ЗМІ. Російським журналістам у акредитації було відмовлено
Висвітлювати допит Януковича у Києві акредитувалися 102 журналісти
Висвітлювати допит Януковича у Києві акредитувалися 102 журналісти

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Російських журналістів не аккредитовували на захід, оскільки є постанова Верховної Ради від 12 лютого 2015 року про тимчасове призупинення акредитації журналістів і представників деяких ЗМІ Російської Федерації при органах державної влади України», - сказала вона.

За словами пані Какауліної, акредитуватися хотіли НТВ, donnews, «Слов'янські новини», «Коммерсант». При цьому представник прес-служби повідомила, що є серед акредитованих ЗМІ українські редакції «КП в Україні» і «ТАРС».

«Українських ЗМІ наразі у нас акредитувалося 43, це 102 журналісти. Бажаючих російських ЗМІ були одиниці насправді, але ми їх не акредитували», - відзначила вона.

Водночас Какауліна додала, що у Державній судовій адміністрації України немає інформації про кількість акредитованих журналістів у Ростові-на-Дону.

Пані Какауліна розповіла, що для журналістів передбачено окремий зал, де в онлайн режимі можна спостерігати за судовим засіданням. Вона відзначила, що у залі зможуть бути присутніми тільки камери телеканалів, які вестимуть пряму трансляцію.

Нагадаємо, сьогодні, 25 листопада о 13:00 «Громадське телебачення», «UA: Перший» та інтернет-портал 112.ua розпочали трансляцію засідання суду, а пізніше ЗМІ транслюватимуть і прес-конференцію колишнього Президента України Віктора Януковича з приводу розслідування вбивств на Майдані.

Зазначимо, у травні Святошинський районний суд Києва вирішив допитати по відеоконференцзв'язку Януковича та екс-командувача Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Станіслава Шуляка в справі проти 5 колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут», обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вул. Інститутській в Києві.

Фото: скріншот відео «Громадського»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1508
Читайте також
29.11.2016 18:03
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
2 795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду