Соколова спростовує узгодження інтерв'ю Саакашвілі з АП і Порошенко

Соколова спростовує узгодження інтерв'ю Саакашвілі з АП і Порошенко

24 Листопада 2016
7583
24 Листопада 2016
13:45

Соколова спростовує узгодження інтерв'ю Саакашвілі з АП і Порошенко

7583
Так ведуча 5 каналу Яніна Соколова відреагувала на колонку журналіста Євгена Середи «Навіщо 5 канал узяв інтерв'ю в Саакашвілі?», яка вийшла на «Детекторі медіа» 23 листопада
Соколова спростовує узгодження інтерв'ю Саакашвілі з АП і Порошенко
Соколова спростовує узгодження інтерв'ю Саакашвілі з АП і Порошенко

Своїми враженнями пані Соколова поділилася з «Детектором медіа».

За її словами, колектив програми «Рандеву» обурився матеріалом пана Середи «Навіщо 5 канал узяв інтерв'ю в Саакашвілі?», в якому, як зазначає телеведуча, йдеться про узгодження інтерв’ю Михеїла Саакашвілі з президентом Петром Порошенком.

«Нас обурив цей матеріал. Безпідставні звинувачення і відверта брехня. Сумно, що домисли пана передрукувало чимало інших ЗМІ, таким чином підписуючися під цією брехнею. Команда проекту "Рандеву" завляє, що інтерв'ю  із Саакашвіллі ніхто ніколи не цензурував – сказала пані Соколова.  "Рандеву" – це програма, у якій рідко буває комфортно. Ми говоримо з першими особами держави про те, про що рідко питають на брифінгах і прес-конференціях. Якщо ефір цензуруватимуть, я не бачу сенсу в існуванні цього формату».

За словами телеведучої, про інтерв’ю для проекту «Рандеву» з тодішнім очільником Одеської ОДА Михеїлом Саакашвілі вона домовлялася ще з квітня, однак прес-служба відмовляла через складний графік чиновника. Тоді пані Соколова звернулася по допомогу до спільного з Саакашвілі товариша, депутата Парламенту Грузії. Протягом трьох днів телеведуча отримала згоду. 

«І ми записали інтерв'ю Саакашвілі, на яке жодним чином ніхто не впливав – ні керівництво каналу, ні сам Саакашвілі, ні його команда. Ми мали право це ставити в цю суботу, в наступну суботу і в будь-яку іншу суботу, як ми вважатимемо доцільно суто з інформаційних міркувань. У нас є свій редакційний графік, який не узгоджується і не робиться за бажанням гостей або керівництва каналу, як це дуже часто, безумовно, трапляється на приватних теле ЗМІ», –  сказала пані Соколова.

Телеведуча також зазначила, що інтерв'ю Саакашвілі за збігом обставин вийшло в той день, коли стало відомо про його відставку.

«Ми не знали про його відставку під час інтерв'ю, тому і змушені були на початку додавати мою начитку про те, що так сталося, – сказала пані Соколова. – На місяць у нас є чотири інтерв'ю і ми дивимося, яке краще ставити в зв'язку з подіями в ту чи іншу суботу. Політичний тиждень багатий на подіі. Чим ближче наш гість до іх контексту – тим і визначається черговість. Із Саакашвіллі ми інтуїтивно попали у «яблучко».

Як зазначила пані Соколова, Саакашвілі хоч і є суперником Порошенка, та на журналістську політику програми це жодним чином не впливає.

«Ніхто на нас не впливає. І в подальшому, якщо з'являться такі впливи, ми про це повідомимо досить публічно», – резюмувала телеведуча.

Нагадаємо, колонка журналіста Євгена Середи «Навіщо 5 канал узяв інтерв'ю в Саакашвілі?» була опублікована на сайті «Детектор медіа» у розділі Column 23 листопада.

Фото: скріншот відео 5 каналу та ДМ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду