У Миколаєві депутат погрожував журналісту «Свідок.інфо»

У Миколаєві депутат погрожував журналісту «Свідок.інфо»

16 Листопада 2016
1339
16 Листопада 2016
14:30

У Миколаєві депутат погрожував журналісту «Свідок.інфо»

1339
Депутат Миколаївської міської ради від партії «Об’єднання Самопоміч» В’ячеслав Апанасенко погрожував журналісту видання «Свідок.інфо» Андрію Прокопенку за публікацію з критикою на його адресу
У Миколаєві депутат погрожував журналісту «Свідок.інфо»
У Миколаєві депутат погрожував журналісту «Свідок.інфо»

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Конфлікт розпочався після того, як на сайті «Свідок.інфо» з’явився блог миколаївського громадського активіста Дениса Жело з критикою на адресу депутата Апанасенка про те, що той начебто захопив підвальне приміщення житлового будинку.

 Після цього, за словами Андрія Прокопенка, до нього зателефонував сам депутат.

«Він спочатку запитав: “А що буде, якщо я подам на вас до суду?” На що я відповів, що він може спробувати це зробити і ми подивимося, що буде. Потім він сказав, що ми жовта преса і попередив, що за все мені доведеться відповісти і перед судом, і як чоловіку», - розповів журналіст.

За словами Прокопенка, він раніше ніколи не стикався особисто з депутатом Апанасенком, а тому не може сказати, що це була реальна погроза чи просто «надування щік».

Він також зазначив, що депутат заявив йому в телефонній розмові, що журналісту доведеться відповісти за слова, які стосуються арешту його підвалу по вулиці Артилерійській, 2/1 в місті Миколаєві, на що журналіст у своєму блозі відповів копією витягу з реєстру нерухомого майна, згідно якого підвальне приміщення, про яке йде мова, дійсно знаходиться під арештом.

Нагадаємо, влітку заступник голови Миколаївської обласної організації партії «Батьківщина» Олег Кравец погрожував журналістам місцевого інтернет-видання «Преступности.НЕТ» фізичною розправою у соціальній мережі Facebook.

Раніше  охоронець міського голови Миколаєва Олександра Сенкевича перешкоджав головному редакторові місцевого видання «НикВести» Олегу Деренюзі здійснювати свою професійну діяльність у будівлі мерії, заважаючи фотографувати.

На фото - В'ячеслав Апанасенко

Фото - Депо.Миколаїв

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1339
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду