У Полтаві невідомий погрожує журналістці газети «Коло»

У Полтаві невідомий погрожує журналістці газети «Коло»

14 Листопада 2016
2046
14 Листопада 2016
17:12

У Полтаві невідомий погрожує журналістці газети «Коло»

2046
Журналістці полтавського видання «Коло» Ніні Король 9 листопада погрожував невідомий, забороняючи публікувати матеріал, над яким вона працює.
У Полтаві невідомий погрожує журналістці газети «Коло»
У Полтаві невідомий погрожує журналістці газети «Коло»

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Журналістка Ніна Король готувала матеріал про конфліктну ситуацію, що виникла навколо ставка на території Полтавської обласної психіатричної лікарні.

Коли стаття була готова до друку, на особистий телефон журналістки зателефонував невідомий. «Чоловік не представився, але козиряв регаліями, мовляв, він перший заступник начальника рибінспекції Полтавської області, голова підготовчої комісії, член українського товариства охорони природи. Хотів проконсультувати мене на прохання лікарів психіатричної лікарні ім. Мальцева (його просили). Коли йому запропонувала прийти і розповісти свою точку зору в редакції, чоловік не погодився, назвався старою людиною. На пропозицію прийти до нього за коментарем теж не погодився. Кілька разів назвав мене “якоюсь дєвочкою”, а видання – якимось “Колом” чи квадратом. Вказав, що якщо я писатиму матеріал, то вимагатиме одразу спростування, і взагалі, як прийде, то… Тут я не дочекалась страшних слів (бо перед цим ще була фраза погрозливим тоном, що ми зустрінемось!)», – розповіла Ніна Король.

 Журналістка заявила, що  невідомий зателефонував їй на той номер, який вона залишила представниці психлікарні.

«Цей номер я залишала лише юристу психлікарні Наталії Задорожній, а ще дзвонила з нього їхньому головлікарю за день до візиту туди. Юристка підтвердила, що давала мій номер начмеду Гаврилюку (у матеріалі фігурує). Він просив для консультації», - повідомила Ніна Король.

За фактом погроз журналістка написала заяву до поліції.

Нагадаємо, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Полтавської області відмовила у задоволенні скарги журналістки «ГромадськеТБ. Полтава» Ольги Дудки та журналіста видання «Полтавщина» Миколи Лисогора на дії місцевої адвокатки Марини Розанової.

30 серпня в Октябрському райсуді Полтави адвокатка підозрюваного, справу якого розглядали, Марина Розанова погрожувала журналістці «ГромадськеТБ. Полтава» Ользі Дудці поголити її. На тому ж судовому засіданні батько підозрюваного погрожував іншому журналісту – Миколі Лисогору з онлайн-видання «Полтавщина».

31 серпня Ольга Дудка звернулася до правоохоронців із заявою про погрози від Марини Розанової.

Адвокат Марина Розанова теж заявила в поліцію про погрози. У рамках цього кримінального провадження журналістка 9 вересня давала слідчому пояснення.

13 вересня журналістка «ГромадськеТБ.Полтава» Ольга Дудка заявила, що поліція не внесла її вже другу заяву щодо інциденту до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), тому вона оскаржуватиме бездіяльність слідчого.

Водночас Ольга Дудка продовжує отримувати погрози. 16 вересня вона заявила, що боїться за свою безпеку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2046
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду