2 грудня відбудуться загальні збори ВГО «Комісія з журналістської етики»

2 грудня відбудуться загальні збори ВГО «Комісія з журналістської етики»

12 Листопада 2016
1544
12 Листопада 2016
13:23

2 грудня відбудуться загальні збори ВГО «Комісія з журналістської етики»

1544
Всеукраїнська громадська організація «Комісія з журналістської етики» (КЖЕ) проведе загальні збори 2 грудня 2016 року.
2 грудня відбудуться загальні збори ВГО «Комісія з журналістської етики»
2 грудня відбудуться загальні збори ВГО «Комісія з журналістської етики»

Про це повідомив голова ВГО КЖЕ Володимир Мостовий 11 листопада на черговому засіданні Комісії з журналістської етики, більшість членів якої підтримали рішення про проведення загальних зборів.

Володимир Мостовий зазначив, що на загальних зборах необхідно внести зміни до статуту організації відповідно до останніх змін до законодавства (щодо статусу неприбутковості), а також оновити склад ВГО КЖЕ.

Нагадаємо, члени Комісії з журналістської етики на черговому засіданні 12 жовтня 2016 року висловили недовіру члену КЖЕ (члену правління ВГО «КЖЕ») Тетяні Котюжинській у зв’язку з грубими порушеннями Статуту ВГО КЖЕ, проведенням з’їзду КЖЕ без відповідного рішення Комісії, а також неетичну поведінку у відношенні до членів ВГО КЖЕ, поширення недостовірної інформації про членів Комісії.

Нагадаємо, після висунених претензій до КЖЕ у неналежному виконанні гранту Ради Європи, члени КЖЕ 29 червня 2016 року створили комісію з перевірки виконання цього гранту та антикризову робочу групу.

Раніше КЖЕ на своєму засіданні підтвердила повноваження членів Комісії, обраних на з’їзді підписантів 24 квітня 2015 року, і визнала не легітимність проведеного Тетяною Котюжинською з’їзду 22 квітня 2016 року.

Нагадаємо, Володимир Мостовий, один із засновників Комісії з журналістської етики, багаторічний її голова, поставив під сумнів легітимність останнього з’їзду (загальних зборів) КЖЕ, який відбувся 22 квітня 2016 року в рамках Міжнародної конференції ОБСЄ «Журналістика в умовах конфлікту: досвід для зниження напруги у суспільстві».

Деякі члени КЖЕ публічно заявили, що не знали про проведення з’їзду, на якому було переобрано склад комісії, внесені зміни до статуту тощо. З того моменту діяльність комісії на кілька місяців була заблокована.

На фото - Володимир Мостовий

Фото: ms.detector.media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1544
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду