В Луцьку журналісти потрапили на засідання комісії облради тільки після виклику поліції

В Луцьку журналісти потрапили на засідання комісії облради тільки після виклику поліції

8 Листопада 2016
1046
8 Листопада 2016
18:17

В Луцьку журналісти потрапили на засідання комісії облради тільки після виклику поліції

1046
У Луцьку на засідання контрольної тимчасової комісії обласної ради не пропускали журналістів та громадськість.
В Луцьку журналісти потрапили на засідання комісії облради тільки після виклику поліції
В Луцьку журналісти потрапили на засідання комісії облради тільки після виклику поліції

Про це повідомляє «Громадське радіо».

Під час засідання комісії розглядалось питання про звільнення директорки місцевого санаторію «Пролісок» Валентини Касарди, а також інші питання, які стосувалися роботи комунальних установ на території Волинської області.

Голова комісії, депутат Волинської обласної ради В`ячеслав Рубльов заявив, що згідно ст. 48 ЗУ «Про місцеве самоврядування» засідання проводяться, як правило, в закритому режимі.

Натомість журналісти апелювали до законів України «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації».

Начальниця одного із відділів обласної ради Мирослава Якимчук перешкоджала журналістам пройти до приміщення.

Журналісти викликали поліцію, і їм вдалося потрапити на засідання комісії.

Нагадаємо, у вересні в Волинській обласній раді було зареєстрованопроект рішення «Про порядок доступу до засідань сесії Волинської обласної ради», яким, зокрема, передбачається суттєве обмеження доступу громадян до засідань через запровадження принципу двоступеневого запрошення. Проект суперечить регламенту облради.

Фото: bug.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1046
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
МИКОЛА
2719 дн. тому
"Стаття 15-3. Обмеження щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів"; частини першу - третю замінити п'ятьма частинами такого змісту: "Забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів: 1) особами, які не досягли 18 років; 2) особам, які не досягли 18 років; 3) у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров'я; 4) у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, що здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій; 5) у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі); 6) з торгових автоматів;
МИКОЛА
2719 дн. тому
"Стаття 15-2. Обмеження щодо споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів Забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв: 1) у закладах охорони здоров'я; 2) у навчальних та освітньо-виховних закладах; 3) у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах; 4) у закладах культури; 5) у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі); 6) у ліфтах і таксофонах; 7) на дитячих майданчиках; 8) на спортивних майданчиках; 9) у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду