Сюмар розпочала у Facebook флешмоб улюблених українських пісень

Сюмар розпочала у Facebook флешмоб улюблених українських пісень

8 Листопада 2016
2360
8 Листопада 2016
11:32

Сюмар розпочала у Facebook флешмоб улюблених українських пісень

2360
Народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар розпочала у себе на сторінці у Facebook флешмоб улюблених українських пісень.
Сюмар розпочала у Facebook флешмоб улюблених українських пісень
Сюмар розпочала у Facebook флешмоб улюблених українських пісень

Відповідне повідомлення голова Комітету свободи слова зробила у Facebook.

«Я ніколи такого не робила, але сьогодні хочу оголосити флешмоб. Тут, в ФБ. На вашу улюблену українську пісню. Бо саме сьогодні починає діяти наш закон, і від сьогодні кожна четверта пісня в радіоефірі має бути українською», – написала вона.  

Пані Сюмар сподівається, що до флешмобу прєднаються: Президент Петро Порошенко, Марина Порошенко, Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Володимир Гройсман, Олег Ляшко, Юлія Тимошенко, Оксана Сироїд та інші.

Флешмоб пані Сюмар розпочала піснею «Повертайся живим» Сестер Тельнюк та Kozak System.

«Цією піснею – піснею болю мого народу і моєї землі я хочу почати цей флешмоб. І прошу всіх, кого я тегнула в цьому пості, долучитися – поставте те, що любите, попросіть зробити це своїх друзів, – зазначила вона. – Підтримайте цей флешмоб і покажіть що українська пісня – є і буде». 

Як відомо, 8 листопада, набув чинності закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)», який запровадив на радіо квоти на пісні українською мовою та ведення програм українською мовою.

Квоти вводяться поступово, протягом трьох років. Але вже з 8 листопада 2016 року радіостанції зобов’язані будуть транслювати у часових проміжках з 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 щонайменше 25% пісень українською мовою та вести протягом доби щонайменше 50% програм українською мовою.

Нагадаємо, що відповідний законопроект №3822-д «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)» Верховна Рада прийняла за основу та в цілому 16 червня, а 7 липня його підписавПрезидент.

18 жовтня представники найбільших українських радіогруп підписали в приміщенні Нацради Меморандум про застосування вимог законодавства щодо обсягу пісень державною мовою та обсягу ведення передач державною мовою.

А 4 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підготувала роз’яснення та коментарі, як буде здійснюватися нагляд за виконанням мовниками нових квот.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2360
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду