НСЖУ оновила склад свого правління

НСЖУ оновила склад свого правління

3 Листопада 2016
2479
3 Листопада 2016
16:00

НСЖУ оновила склад свого правління

2479
Сьогодні, 3 листопада, на позачерговому з’їзді Національної спілки журналістів України (НСЖУ) затверджено новий статут спілки та оновлено склад правління. З Олега Наливайка остаточно знято повноваження голови НСЖУ
НСЖУ оновила склад свого правління
НСЖУ оновила склад свого правління

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

За його словами, сьогодні, на позачерговому з’їзді спілки було прийнято оновлений склад НСЖУ. Своїм рішенням спілка остаточно зняла повноваження голови НСЖУ з Олега Наливайка, який обіймав цю посаду з квітня 2013 року. Згодов він став головю Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Обов’язки голови НСЖУ з тих пір виконує перший секретар спілки Сергій Томіленко.

«Остаточно найвищий керівний орган прийняв рішення про те, що Наливайко не є головною НСЖУ, як записано в Реєстрі, а його обов’язки виконує перший секретар. Зокрема, з’їзд повністю задовольнив заяву Наливайка, яку він написав ще у 2014 році. Тож, з нього знято повноваження голови. Відповідно, у Реєстр буде записано виконуючого обов’язки голови першого секретаря НСЖУ», - розказав він.

Також, на прохання регіональних організацій, делегація з’їзду ввела до складу правління НСЖУ нових представників.

«Зокрема, голову Кіровоградської облорганізації Петра Мельника, голову новоутвореної Луганської організації Тетяну Вергун, голову Чернівецької організації Тетяну Смолдирєву, представників Тернопільської організації Василя Тракало та Одеської – Віктора Весілика», – додав пан Томіленко та зазначив, що з’їзд також прийняв рішення не вводити до складу правління представників Кримської організації НСЖУ.

Крім того, як зазначив перший секретар НСЖУ, результатом сьогоднішнього рішення спілки є те, що перестали бути членами правління НСЖУ президент Асоціації медіаюристів Тетяна Котюжинська та колишній головний редактор видання «Журналіст України» Віра Черемних.

«Оскільки було встановлено, що раніше вони перебували у складі правління не у відповідності до статуту НСЖУ, бо правління формується винятково з представників регіональних організацій», – зазначив пан Томіленко.

Загалом делегати затвердили новий статут НСЖУ у відповідності вимог Податкового кодексу України.

Черговий з’їзд, як повідомив перший секретар спілки, відбудеться у квітні 2017 року. На ньому, за словами Томіленка, буде обрано нових керівників НСЖУ, у тому числі і голову спілки.

Нагадаємо, сьогодні на позачерговому з’їзді НСЖУ стало відомо про нового голову Донецької обласної організації НСЖУ. Ним став головний редактор маріупольської газети «Приазовский рабочий» Микола Токарський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду