Журналісти з Росії та України працювали над темою постконфліктного примирення у Сараєво

Журналісти з Росії та України працювали над темою постконфліктного примирення у Сараєво

31 Жовтня 2016
1268

Журналісти з Росії та України працювали над темою постконфліктного примирення у Сараєво

1268
Журналісти із України та Росії тиждень працювали над темою постконфліктного примирення у Сараєво в рамках навчального проекту, організованого з ініціативи представника ОБСЄ з питань свободи медіа Дуні Міятович
Журналісти з Росії та України працювали над темою постконфліктного примирення у Сараєво
Журналісти з Росії та України працювали над темою постконфліктного примирення у Сараєво

Про це «Детектору медіа» повідомили в НСЖУ.

Поїздка журналістів до Сараєво відбулася в рамках діалогу Національної спілки журналістів України, Союзу журналістів Росії, що триває під егідою ОБСЄ.

З кожної країни брало участь по три журналісти. Україну представляли Рита Карпенко – заступник керівника інформаційної служби Донецької регіональної дирекції НТКУ, Ельвір Сахірман студент 4 курсу Київського інституту журналістики, Станіслав Юрченко – мультимедійний редактор ресурсу «Радіо Свобода» (Київ).

З Росії учасниками були  Олександра Синєва – фотожурналіст журналу «Полет», Яна Скубко – телеоператор телеканалу «Центр Красноярськ», Анна Шклярова – телеведуча каналів «Теледом» і «Мост» (Санкт-Петербург).

«Ці молоді люди є новим поколінням журналістів в Росії і Україні, –  сказала представник ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович, – їхній досвід важливий для обговорення проблем журналістської етики, дотримання професійних стандартів, що ми почали робити ще в 2014 році».

Для створення власних мультимедійних матеріалів журналісти зустрілися з колегами, письменниками, художниками і вченими. 

За словами пані Карпенко з Краматорська, навчальний семінар став чудовою можливістю встановити нові контакти і працювати  з колегами.

«Це допомогло нам знайти спільну основу для майбутньої діяльності», – зазначила вона.

З нею погоджується телеведуча пані Шклярова із Санкт-Петербурга.

«Ці проекти допомагають зрозуміти, що більшість людей будь-якої національності або релігії прагнуть до однієї простої речі: жити в мирі і без конфліктів; і що засоби масової інформації не повинні заохочувати ненависть, агресивний націоналізм або розпалювати конфлікти», – сказала вона.

«Очевидно, післявоєнне врегулювання у Боснії не варто розглядати за зразок для України, – наголошує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. – Але для українських журналістів є надзвичайно цінним спілкування з воєнними журналістами, з ветеранами та жертвами балканської війни, аби вивчати досвід примирення та досвід роботи над гостро-чутливими темами у часи великої напруги в країні».

Нагадаємо, на початку жовтня представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович наголосила на важливості діалогу української і російської журналістських спілок, які проходять під егідою ОБСЄ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1268
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду