На журналістів «СтопКору» тричі нападали представники нелегального бізнесу з видобутку піску

На журналістів «СтопКору» тричі нападали представники нелегального бізнесу з видобутку піску

30 Жовтня 2016
1611

На журналістів «СтопКору» тричі нападали представники нелегального бізнесу з видобутку піску

1611
Інформаційний портал «Стоп корупції» заявляє, що протягом двох місяців представники нелегального бізнесу із видобутку піску у Києві і на Київщині тричі нападали на журналістів проекту.
На журналістів «СтопКору» тричі нападали представники нелегального бізнесу з видобутку піску
На журналістів «СтопКору» тричі нападали представники нелегального бізнесу з видобутку піску

Про це «Детектор медіа» повідомив журналіст «СтопКору» Сергій Медяник.

Нагадаємо, 28 жовтня відеооператор «СтопКору» Павло Янцен отримав травму голови і носа, коли знімальна група проекту фільмувала процесуальні дії прокуратури з конфіскації спецтехніки на точці з нелегального видобутку піску в одному з сіл Києво-Святошинського району  на Київщині.

Журналіст «СтопКору» Сергій Медяник, який перебував на місці події, розповів подробиці нападу. За його словами, чоловік, який назвався керівником точки з видобутку піску, вихопив у нього рук мікрофон і кинув на землю. Слідчий, за словами журналіста, не намагався завадити діям нападника, почавши відтягувати Сергія Медяника від нападника. В цей час бізнесмен напав на оператора Павла Янцена.  Він вдарив оператора кулаком в обличчя і кинув його на паркан.

Згодом проект назвав прізвище нападника – Ігор Чупринський і опублікував відео з місця події. За даними «СтопКору», він кілька років поспіль проводить незаконний видобуток піску в області і діє під «дахом» чиновників з Державного агентства водних ресурсів.

У результаті нападу Павло Янцен отримав серйозні численні забої голови, у нього зламаний ніс.  Як пізніше повідомила прокуратура, на місці інциденту оператору була надана перша медична допомога. За інформацією «СтопКору», Павло Янцен скаржився на запаморочення і втрату свідомості. Наразі вій пройшов курс лікування.

За словами Сергія Медяника, такий жорстокий напад на журналіста «СтопКору», є вже третім за останні два місяці. Перший інцидент трапився в вересні у Києві, коли поліція Річкового порту проводила слідчі дії щодо нелегального видобутку піску на лівому берегу Дніпра в районі Московського мосту.  Знімальна група «СтопКору» фільмувала події.

«Ореховський, адвокат фірми, яка займається нелегальним видобутком піску,  вдарив дверима автомобіля нашого оператора.  Представники фірми сиділи в машині, писали фіктивну угоду, а наш оператор це знімав і отримав удар по ногах», - повідомив Сергій Медяник.

За його словами,  знімальна група викликала поліцію за фактом нападу, але події називалися стрімко, і поки їхав наряд поліції, сталися інші правопорушення. «Директор фірми-субпідрядника заблокував своїм авто вантажівку, яка вивозила трактори фірми. І слідчий попросив нас не відволікати поліції на напад на журналіста», - сказав Сергій Медяник.

За його словами,  потім директор фірми-субпідрядника напав на нього і облив водою. Журналіст повідомив про всі правопорушення поліції. Про реакцію правоохоронних органів на цю заяву Сергію Медянику поки нічого невідомо.

«Детектор медіа» надасть можливість панам Чупринському і Ореховському, а також представникам цих фірм прокоментувати повідомлення журналіста.

Як повідомляв «Детектор медіа»,  28 жовтня у селі Києво-Святошинського району (Київська область) стався напад на оператора порталу «Стоп корупції» Павла Янцена. Прокуратурою Київської області було зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) КК України. Проводяться першочергові слідчі дії. Хід досудового розслідування контролюється прокуратурою.

Пізніше стало  відомо, що Ігор Чупринський, який, за даними журналістів інформаційного порталу «Стоп корупції», є керівником бізнесу з нелегального видобутку піску, отримав від поліції підозру за напад на знімальну групу «СтопКору».

На фото  - постраждалий оператор Павло Янцен

Фото: «СтопКор»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1611
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду