У зоні АТО хочуть запровадити дворівневу акредитацію для журналістів

У зоні АТО хочуть запровадити дворівневу акредитацію для журналістів

26 Жовтня 2016
1339

У зоні АТО хочуть запровадити дворівневу акредитацію для журналістів

1339
У зоні проведення антитерористичної операції планується запровадження дворівневої акредитації. Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час міжнародної конференції «Безпека журналістів в Україні. Припинення безкарності», що відбулася в Києві 25 жовтня.
У зоні АТО хочуть запровадити дворівневу акредитацію для журналістів
У зоні АТО хочуть запровадити дворівневу акредитацію для журналістів

«Ми збираємося запровадити дворівневу акредитацію: всі журналісти, які будуть акредитовані, можуть працювати у зоні проведення АТО. Окремо буде акредитація для тих, хто хоче працювати на лінії зіткнення», - повідомив він.

Охочі отримати акредитацію на лінію зіткнення, муситимуть пройти триденне навчання. «Журналісти мають для цього пройти курси Міноборони, які проходитимуть при Університеті Черняховського (Національний університет оборони України імені Івана Черняховського. – ДМ). Курси проходитимуть три дні. Один день – полігон, також журналісти здобуватимуть теоретичні та практичні навички: як працювати в зоні бойових дій, як вберегтися, нормативно-правова база. До цих курсів плануємо залучити і кадрових військовослужбовців, які дадуть теоретичний курс, про що можна говорити, про що ні, що можна знімати, а що ні. Плануємо залучити і цивільних журналістів», - розповів пан Мотузяник.

Він додав, що нині Міноборони збирає побажання від журналістів щодо тематики навчань: «Поки що тематику цих навчань ми збираємо від журналістів: які теми вони хотіли б пройти і про що говорити. Зокрема, багато хто хоче пройти курс військової термінології. Багато рейтингових журналістів не знають, що артилерія не завдає удар, а веде вогонь. А їхні матеріали розходяться по всьому світу».

Нині для роботи в зоні АТО представник ЗМІ спершу має пройти акредитацію в Службі безпеки України та оформити прес-карту й отримати її в штабі АТО в Краматорську. А далі кожну свою поїздку в зону бойових дій власники прес-карт мають узгоджувати напередодні з прес-центром АТО, а на місці мають узгоджувати свої дії з прес-офіцерами. Детальний порядок акредитації та умови роботи в зоні АТО описані на сайті Міноборони.

На фото - Олександр Мотузяник

Фото - Facebook Олександра Мотузяника

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1339
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду