Ксенія Бабич: «Я гадки не маю, що вони шукають» (ОНОВЛЕНО)

Ксенія Бабич: «Я гадки не маю, що вони шукають» (ОНОВЛЕНО)

22 Жовтня 2016
3383

Ксенія Бабич: «Я гадки не маю, що вони шукають» (ОНОВЛЕНО)

3383
Спецкор телеканала «112 Україна» Ксенія Бабич не має відношення до української політичної партії «Правий сектор» та не знає, що у неї в кватирі шукав Слідчий комітет Росії 21 жовтня
Ксенія Бабич: «Я гадки не маю, що вони шукають» (ОНОВЛЕНО)
Ксенія Бабич: «Я гадки не маю, що вони шукають» (ОНОВЛЕНО)

Про це вона повідомила у коментарі «Детектору медіа».

«Я вчилася на одному факультеті зі Скоропадським в МДУ. І все. Ні до його роботи, ні до політики ніякого відношення не маю. Я гадки не маю, що вони шукають», – розказала журналістка і додала, що через обшук та допит дуже втомилась.

За словами журналістки, співробітники Слідчого комітету вклалися у чотири години, які максимум відведені законом для допитів.

«Вклалися в час, але дуже докладно з'ясовували. Хто я і хто він. Я не розумію тільки, навіщо їм мій ноутбук і телефон. Там нема чого шукати. Вони домашні», - сказала вона та додала, що техніку повернуть не раніше двох тижнів.

Нагадаємо, 21 жовтня, у Москві (Росія) в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського  стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Під час обшуку співробітники Слідчого комітету РФ запитували, чи є у журналістки «візитка Яроша».  Пізіше її було викликано на допит.

Раніше «Детектору медіа» прес-секретар «Правого сектора» повідомив, що пані Бабич не має відношення до жодної політичної партії, в тому числі і до «Правого сектора».

«Це все якийсь суцільний абсурд. Ми насправді з нею знайомі досить багато років. ЗМІ повідомляють, що ми з нею вчилися на одному курсі, але ми з нею не могли вчитися на одному курсі, вона молодша за мене. Ми вчилися на одному факультеті і знайомі більше 10 років з нею. Ніяких, звичайно, особливих зав’язків у нас немає. Тому що я в Росію, зі зрозумілих причин, їздити не можу, вона в Україні теж не сильно їздила. Останній раз була рік чи півтора тому. Ніякого не те, що до «Правому сектору», не те, що до якогось українського націоналістичного руху, а взагалі до української політики вона і близько відношення не мала. Вся ця ситуація вкладається в загальну політику слідчого комітету і всієї нинішньої влади, яка відбувається по відношенню до України, до «Правому сектору»», - сказав він.

Нагадаємо, після того, як у Слідчому комітеті РФ завершився допит журналістки, пані Бабич стало відомо, що вона залишається в статусі свідка у справі «Правого сектора». Раніше адвокат Микола Полозов не виключав, що інформація на вилучених у ході обшуку носіях може спричинити зміну статусу Ксенії Бабич на підозрювану або обвинувачувану.

Національна спілку журналістів України (НСЖУ) заявила, що її турбує ситуація з обшуками у журналістки Ксенії Бабич на тлі арешту кореспондента «Укрінформу»Романа Сущенка. У разі необхідностіСпілка звернеться до МФЖ.

Телеканал «112 Україна» припускає, що обшук може бути пов'язаний з професійною діяльністю пані Бабич.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3383
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду