Адвокат висунув свою версію щодо обшуку спецкора «112 Україна» у Москві

Адвокат висунув свою версію щодо обшуку спецкора «112 Україна» у Москві

21 Жовтня 2016
951

Адвокат висунув свою версію щодо обшуку спецкора «112 Україна» у Москві

951
Російський адвокат Ілля Новиков сказав, що обшуки і подальший допит журналістки, позаштатної кореспондентки «112 Україна» Ксенії Бабич можуть бути пов’язані із наявним у Росії запитом на кримінальні справи, пов’язані з «Правим сектором».
Адвокат висунув свою версію щодо обшуку спецкора «112 Україна» у Москві
Адвокат висунув свою версію щодо обшуку спецкора «112 Україна» у Москві

Про це він сказав в коментарі «112 Україна».

«За повідомленнями ЗМІ справа схожа на те, яке було на початковому етапі "української одіссеї" в 2014 році, ще до репресій татар, були десятки справ з метою догодити начальству, і там були історії про візитку Яроша та ПС. Як тільки з'являлося таке діло, це означало, що начальству ти можеш сподобатися. Можливо, Ксенія потрапила в таку ситуацію», - прокоментував адвокат.

Він також підкреслив небезпеку першого допиту слідчими Слідчого комітету РФ.

«У слідчих вважають, що перший допит – найважливіший. З людини намагаються витягнути слова, який стану головним аргументом проти нього. Коли на допиті немає адвоката, слідству це вдається», - заявив Ілля Новиков.

Раніше кореспондент московського бюро «Радіо Свобода» Сергій Хазов-Кассіа повідомив, що під час обшуку співробітники Слідчого комітету РФ запитували, чи є у позаштатної кореспондентки телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич «візитка Яроша».  Він також сказав, що для неї оперативно знайшли адвоката.

Як писав «Детектор медіа», сьогодні, 21 жовтня, у Москві (Росія) стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Журналістці приписують причетність до української політичної партії «Правий сектор». Обшук почався до світанку в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського. «Правий сектор» є забороненою в Росії організацією. Ксенія Бабич вчилася зі Скоропадським на журналістському факультеті МДУ.

Як повідомляє «Правова ініціатива Росії», позаштатнка кореспондентка телеканалу «112 Україна» Ксенія Бабич знаходиться на допиті у Слідчому комітеті РФ.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що обшук в Росії у журналістки, позаштатного кореспондента телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич можна трактувати тільки як наступ на свободу слова.

На фото - Ксенія Бабич

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
951
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду