ІМІ запустив сайт з базою експертів для журналістів

ІМІ запустив сайт з базою експертів для журналістів

21 Жовтня 2016
4483

ІМІ запустив сайт з базою експертів для журналістів

4483
Сьогодні, 21 жовтня, Інститут масової інформації (ІМІ) презентував сайт Expert4.media, де розміщено базу для журналістів, до якої увійшли більше ніж 500 експертів із 26 галузей.
ІМІ запустив сайт з базою експертів для журналістів
ІМІ запустив сайт з базою експертів для журналістів

За словами Яни Машкової (ІМІ), котра займалася наповненням бази експертів сайту, основним критерієм відбору був професіоналізм. Юристи ІМІ також ретельно перевіряли, аби запропоновані спеціалісти не коментували раніше теми, що не стосуються їхньої діяльності, й не фігурували в матеріалах із ознаками замовності («джинси»).

Наразі у проекті представлено 26 категорій: право, економіка, АТО, освіта та наука, екологія,  мовна політика, культура та мистецтво, медіа, гендер, міжнародна діяльність, енергетика, ІТ тощо. З часом перелік буде доповнюватися.

Наприклад, у категорії «Міжнародна діяльність» 28 експертів, серед яких -  Антон Антоненко, віце-президент DiXi Group, експерт з питань енергетичної політики; Михайло Гончар, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ»; Анна Колохіна, політолог, координатор проектів громадської організації «Дніпровський центр соціальних досліджень»; Олена Павленко, президент DiXi Grouр, засновник сайту «Українська енергетика» та інші.

У медіагалузі обрано 34 експерти, серед яких - виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк, шеф-редакторка «Детектора медіа» Наталія Лигачова, виконавча директорка ГО «Детектора медіа» Діана Дуцик, генерельний директор НТКУ Зураб Аласанія, директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко та інші.  

Зареєструватися на платформі можна через власну Facebook-сторінку. Зареєстрований користувач зможе обрати потрібного експерта з певної галузі (або знайти його за прізвищем через віконце пошуку), ознайомитися з інформацією про нього та прямо з сайту перейти на його сторінку уФейсбуку або написати листа на e-mail.

За словами Яни Машкової, усі експерти, що є  в переліку, дали згоду на публікацію контактів та інформації про них на цьому сайті.

За бажанням, журналіст може оцінити допомогу експерта за п’ятибальною системою. Кожен зареєстрований користувач також може залишити відгук про співпрацю. Таким чином створюватиметься рейтинг експертів.

Журналісти також самі можуть пропонувати кандидатури за допомогою гугл-форми, розміщеної на сайті. Зокрема, це може бути корисно для представників регіональних медіа.  

Ідея створення платформи виникла в ІМІ в 2015 році, коли за даними монітрингу виявилося, що українські журналісти звертаються по коментарі переважно до чоловіків (лише в 17% випадків - до жінок). Було вирішено напрацювати базу жінок-експертів. Але, оскільки моніторинги також показують, що редакції в основному користуються коментарями одних і тих самих людей (через брак часу на пошук нових, або ж через лінь), ІМІ розробив загальний перелік експертів – і жінок, і чоловіків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4483
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду