У Росії провели обшук у спецкора «112 Україна» Ксенії Бабич (ОНОВЛЕНО)

У Росії провели обшук у спецкора «112 Україна» Ксенії Бабич (ОНОВЛЕНО)

21 Жовтня 2016
2056

У Росії провели обшук у спецкора «112 Україна» Ксенії Бабич (ОНОВЛЕНО)

2056
У Москві стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. Журналістці приписують причетність до української політичної партії «Правий сектор»
У Росії провели обшук у спецкора «112 Україна» Ксенії Бабич (ОНОВЛЕНО)
У Росії провели обшук у спецкора «112 Україна» Ксенії Бабич (ОНОВЛЕНО)

Про це у Facebook повідомив журналіст Ілля Шепелін. За його словами, йому зателефонувала сама Бабич і розповіла про те, що відбувається. Інформацію про обшук «Детектору медіа» підтвердила прес-служба телеканалу.

Як повідомляється на сайті «112 Україна», обшук вже завершено. Він почався до світанку в рамках справи щодо прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського. «Правий сектор» є забороненою в Росії організацією. Як зазначено, пані Бабич вчилася зі Скоропадським на журналістському факультеті МДУ.

«Пан Скоропадський навчався на московському журфаці, а тепер навряд чи коли повернеться в Росію, але СК організовує ще один процес з обвинуваченим, якого у них немає (так, такі процеси в Росії вже не рідкість, коли на лаві підсудних нікого немає, а їм суворий вирок виноситься), але матеріали на нього потрібні. Ось тепер добралися до Ксюші - вчилася зі Скоропадським на одному курсі журфаку», - написав Шепелін в соцмережі.

За словами Шепеліна, журналістка навіть встигла сама повідомити про обшук у Facebook, але оперативник взяв у неї телефон і пост видалив.

За його словами, у Бабич як речові докази було вилучено комп'ютер, телефон та іншу техніку, яку змогли знайти в квартирі.

На сайті телеканалу «112 Україна» зазначено, що  Бабич чекають об 11:00 на допит у СК РФ. Зв’язку з нею поки немає.

«Детектор медіа» стежить за подіями навколо журналістки Ксенії Бабич.

Нагадаємо, зараз в СІЗО «Лефортово» утримується український журналіст інформаційного агентства «Укрінформ» Роман Сущенко, якого 30 вересня у Москві затримала ФСБ. Журналіста звинувачують у «шпигунстві». Його правозахисником став російський адвокат Марк Фейгін.

На фото - Ксенія Бабич

Фото: сайт телеканала «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2056
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду