У Барнаулі напали на російського журналіста-розслідувача

У Барнаулі напали на російського журналіста-розслідувача

28 Вересня 2016
1042
28 Вересня 2016
12:00

У Барнаулі напали на російського журналіста-розслідувача

1042
27 вересня в місті Барнаул (Росія) побили російського журналіста Григорія Пасько, який прибув на Алтай для проведення занять Школи розслідувань для місцевих журналістів та блогерів
У Барнаулі напали на російського журналіста-розслідувача
У Барнаулі напали на російського журналіста-розслідувача

Подробиці нападу пан Пасько написав у себе на сторінці у Facebook.

«27-го вересня я повертався в готель (ходив по чудовому місту, в музей ...) У скверику, на перетині Короленко і Леніна, перед будівлею адміністрації міста, зі мною порівнялися двоє – здорові, міцні, обидва в темних окулярах, спортивно одягнені (куртка -джинси). Не молоді – років по 35-40. Бугай вище, в світлій коричневій куртці, раптово сильно вдарив мене в скроню. Настільки сильно, що я впав. Правда, швидко встав і навіть почав нападати у відповідь на бугая. Він закричав іншому: «Що стоїш? Бий його! ». Той подумав, розвернувся і пішов в сторону проспекту Леніна. Перший кричав мені «Їдь з нашого міста! Ми тебе ще дістанемо! », - написав він.

В ефірі «Эхо Москвы» він розказав, що  нападники координуються з Москви зі «всіма відомої організації».

«Бандюкик ці координуються не з Барнаула, а з Москви з однієї усіма нам відомої організації, тому що ця організація заважала нам проводити семінари в Пермі, Підмосков'ї, в Москві. Вони хочуть задавити наш Фонд, нашу діяльність», – розказав колегам пан Пасько. – Які у нас, у журналістів, можуть бути заходи безпеки? Давайте в танку пересуватися по РФ. Від кулі немає ніякого захисту. Ми з вами прекрасно знаємо ці всі приклади».

Напад журналіст пов’язує з професійною діяльністю та заявляє, що до нього може бути причетний «алтайський патріот і активіст» Андрій Маєвич, який в своєму блозі повідомив про візит Пасько до Барнаула та назвав журналіста «американським агентом».

«Може ти вирішив, як іноземний агент американського фонду захисту гласності, вербувати місцевих блогерів, журналістів, створити агентурну мережу? Або як позаштатний агент американського центру журналістської освіти збираєшся вчити журналістів і жителів Алтаю свободи слова по-американськи? – звертається Маєвич до журналіста у своїй публікації, називає його зрадником та згадує «Новоросію» та Крим.

«Не люблять на Алтаї зрадників, як і шпигунів, як і тих, хто сьогодні вбиває росіян у Новоросії. До речі, на Алтаї Крим нікому віддавати теж не збираються, із задоволенням там відпочивають і приймають як рідних», –написав він.

За фактом нападу журналіст Пасько звернувся до поліції.  

«Потім мене відправили до судмедбюро на експертизу. Там лікар оглянула і сказала, щоб я пішов на прийом до «свого дільничного лікаря», – додав пан Пасько.

Нагадаємо, нещодавно журналіст Олександр Сотнік, який випускає авторську суспільно-політичну програму «SotnikTV», виїхав із Росії до Грузії через численні погрози. Про це  він зробив відповідне відеозвернення. Пізніше він повідомив, що погрози продовжують надходити і в Грузії, однак політичного притулку не проситиме.

На фото - Григорій Пасько

Фото: old.svobodainfo.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1042
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду