Відомості про квартиру Лещенка треба було внести до ЄРДР – Холодницький

Відомості про квартиру Лещенка треба було внести до ЄРДР – Холодницький

25 Вересня 2016
1370
25 Вересня 2016
16:15

Відомості про квартиру Лещенка треба було внести до ЄРДР – Холодницький

1370
Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Хоролдницький виступав за внесення інформації щодо купівлі народним депутатом Сергієм Лещенком квартири до Єдиного реєстру досудових розслідувань
Відомості про квартиру Лещенка треба було внести до ЄРДР – Холодницький
Відомості про квартиру Лещенка треба було внести до ЄРДР – Холодницький

Про це пан Холодницький повідомив в ефірі телеканалу «112 Украина».

«Коли я писав листа директору НАБУ, я ставив вимогу про внесення до ЄРДР… Чому цього не було зроблено детективами чи керівництвом Національного антикорупційного бюро, я не знаю», сказав він.

За словами пана Холодницького, внесення цих даних до ЄРДР «зняло б багато питань».

«КПК виписаний так, що процесуальна функція прокурора починається з моменту внесення до ЄРДР», – зазначив він та додав, що купівлею дорогого житла Лещенко «підставив під удар весь антикорупційний блок, який хоче щось змінити в країні».  –  «Бо дійсно, коли в країні війна, а ти купуєш в центрі квартиру… я з моральної сторони його не можу зрозуміти».

Нагадаємо, народний депутат Сергій Лещенко під час брифінгу 19 вересня в Українському кризовому медіа-центрі заявив, що НАБУ дещо переплутало в результатах перевірки законності придбання ним квартири вартістю близько 7,5 млн грн. в елітному районі Києва.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник оприлюдниврезультати інформаційно-аналітичної перевірки законності джерел придбання народним депутатом Сергієм Лещенком квартири. НАБУ вважає безвідсоткову позику понад 3,5 млн грн. від засновниці «Української правди» Олени Притули такою, що має ознаки адміністративного правопорушення. 

Нагадаємо, 7 вересня голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Назар Холодницький доручив очолюваному ним відомству перевірити на наявність корупційної складової житло депутата від БПП Сергія Лещенка. Він також зазначив, що якщо злочин буде встановлено,«антикорупційними органами буде вжито всіх передбачених законом заходів для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності».

На своїй сторінці у Facebook Сергій Лещенко публікував заяву, в якій попросив НАЗК та НАБУ зробити відповідну перевірку придбаного ним житла.

Як писав «Детектор медіа», 6 вересня в соціальних мережах почалося гучне обговорення купівлі депутатом від БПП Сергієм Лещенком і його дівчиною Анастасією Топольською квартири в центрі Києва. Активіст Андрій Дзіндзя виклав в Facebook документи, які свідчать про те, що Лещенко купив квартиру вартістю близько 7 мільйонів. 

На фото - Назар Холодницький

Фото: rian.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1370
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду