Новостворену НАУМ очолив Олександр Назаренко

Новостворену НАУМ очолив Олександр Назаренко

1 Вересня 2016
969

Новостворену НАУМ очолив Олександр Назаренко

969
Головою нової всеукраїнської громадської спілки «Національна асоціація українських медіа» (НАУМ) був обраний Олександр Назаренко. Членами правління асоціації стали Валерій Горобець, Дмитро Кліманов, Наталія Калініченко, Анатолій Вікторук.
Новостворену НАУМ очолив Олександр Назаренко
Новостворену НАУМ очолив Олександр Назаренко

Таке рішення було прийнято на установчому з’їзді (конгресі) НАУМ, що відбувся 26 серпня в Києві, повідомила в коментарі «Детектору медіа» секретар установчого з’їзду Тетяна Котюжинська.

Також у правлінні залишилося одне вакантне місце, яке буде запропоновано представникові Національної спілки журналістів України. «Ми пропонуємо НСЖУ визначити свою кандидатуру для включення до складу правління. 2 вересня в НСЖУ будуть збори керівних органів – там ми звернемося до спілки з нашою пропозицією», - пояснила пані Котюжинська.

Відповідно до закону реєстрація новоствореної всеукраїнської громадської спілки має відбутися протягом 60 днів.

На запитання «Детектора медіа», пані Котюжинська повідомила, що на з’їзді було розглянуто і затверджено статут НАУМ. Також це підтвердила делегатка з’їзду, головна редакторка газети «Сватівські новини» Юлія Огданська. За її словами, під час з’їзду обговорювали проект статуту і правки до нього, в цілому статут затвердили, а протягом найближчих днів остаточно сформують його текст з урахуванням висловлених пропозицій.

Пані Котюжинська уточнила, що головним органом НАУМ у статуті визначено загальний з’їзд (конгрес), керівним органом є рада, яка формується з голів регіональних (обласних) представництв (осередків), а робочим органом є правління. «Рада є тим органом, яка приймає всі стратегічні рішення та діє в період між зїздами. А правління – це робочий орган, який приймає оперативні рішення», - пояснила вона.

На запитання, чи мали редактори газет довіреності й печатки для скріплення рішення про утворення асоціації юридичних осіб, пані Котюжинська відповіла, що довіреності були би потрібні, якби юридичні особи представлялине керівники. Але делегатами з’їзду були керівники, які діють відповідно до статутів, тобто без довіреностей. Печаток для скріплення асоціації, за її словами, теж не потрібно.

На з’їзді також обговорили питання членських внесків, повідомила пані Котюжинська: «Ми визначили, що рішення про членські внески буде приймати рада асоціації. А рада буде створюватися з представників регіональних представництв (осередків) асоціації. Попередньо ми проголосували за загальну підтримку, що це має бути 1000 грн вступних внесків і 250 грн щомісячних. Конкретно, як це буде вноситися, з якого часу, чи буде розстрочка – це питання перенесено на раду. Але ми закликали всі редакції надавати вже зараз безповоротну фінансову допомогу для того, щоб здійснити всі реєстраційні процедури тощо».

Скільки членів налічує організація – наразі говорити некоректно, каже пані Котюжинська. «Коли організація створюється, проводиться установчий зїзд – це все називається засновники. От засновників буде 53. А як тільки організація зареєстрована – всі права засновника втрачаються. І тоді коректно вести мову про учасників (членів) організації. Попередньо до нас виявили бажання приєднатися понад 300 учасників», - зазначила вона.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
969
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду