Журналіста «СтопКору» Медяника госпіталізовано через напад (ВІДЕО)

Журналіста «СтопКору» Медяника госпіталізовано через напад (ВІДЕО)

8 Вересня 2016
3329

Журналіста «СтопКору» Медяника госпіталізовано через напад (ВІДЕО)

3329
У центрі Києва в офісі компанії «Таурус-Альянс» невідомі напали на знімальну групу «Стоп Кору». Журналіст Сергій Медяник отримав струс мозку та потрапив у лікарню
Журналіста «СтопКору» Медяника госпіталізовано через напад (ВІДЕО)
Журналіста «СтопКору» Медяника госпіталізовано через напад (ВІДЕО)

Про це повідомляє інформаційний портал «СтопКор».

«Ми приїхали до офісу фірми, яка має відношення до нелегального закладу громадського харчування "Компот". Це кафе розміщується у двох незаконно зведених будинках на Поштовій площі біля Річкового вокзалу. За даними нашого розслідування, "Компот" не має жодного дозволу на роботу. Ми уточнювали це питання у всіх відповідних інстанціях та звертались за поясненнями до Подільської районної адміністрації. Сьогодні ми хотіли з'ясувати обставини нелегальної діяльності кафе. Однак, в офісі "Таурус-Альянс" нас зустріли тумаками. Чоловік, який не назвався, спочатку ударив оператора, потім попав по відеокамері, а далі напав на мене. Невідомий бив з усієї сили та завдав численних ударів по голові», – розказує про деталі нападу журналіст Медяник.

Як повідомляється на сайті, зі струсом мозку пана Медяника госпіталізовано у лікарню.

Команда «СтопКору» заявляє, що в діях співробітників організації вбачає порушення статті 171 про перешкоджання професійній журналістській діяльності та звертатиметься із заявою до правоохоронних органів.

Як зазначено на сайті, журналісти «СтопКору» знайшли два будинки на Поштовій площі у столиці, незаконно зведені на земельній ділянці, яка за документами належить Київському річковому порту.

«За даними журналістів, до забудови площі та Гостинного двору має відношення поплічник президента-утікача Януковича – Андрій Кравець. За часів режиму Януковича він керував Державним управлінням справами», пише «СтопКор».

Це не перший випадок нападу на журналістів «СтопКору».

Як писав «Детектор медіа» депутат міської ради Марганця (Дніпропетровська область) Олександр Бондаренко натякав на фізичну розправу журналістові громадського руху «Стоп корупції» та модератору сайту «Марганецький очевидець» Володимиру Садикову та його родині.

Нагадаємо, наприкінці липня га журналіста громадського руху «Стоп корупція» Сергія Медяника напав власник дизельної автозаправної станції у Дарницькому районі Києва. Інцидент стався на вулиці Затишній.

На фото - Сергій Медяник

Фото: «СтопКор»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3329
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду