СБУ розшукує журналіста, який воював на боці «ДНР»

СБУ розшукує журналіста, який воював на боці «ДНР»

2 Вересня 2016
2136

СБУ розшукує журналіста, який воював на боці «ДНР»

2136
Служба Безпеки України (СБУ) оголосила в розшук журналіста Юрія Ковальчука, який воював на боці бойовиків так званої «ДНР»
СБУ розшукує журналіста, який воював на боці «ДНР»
СБУ розшукує журналіста, який воював на боці «ДНР»

Про це повідомляє «Мост».

Як зазначено на сайті видання, журналіст – колишній житель Каховки та більш відомий у Херсоні як «Шкілет», переїхав жити до Москви.

Його розшукують у зв'язку з підозрою в створенні терористичної групи або організації (Стаття 258-3 Кримінального Кодексу України).

«Відомо, що каховський журналіст працював на антиукраїнське видання "Набат". У травні 2014 року рушив до Краматорська і Слов'янськ в якості військового кореспондента. Намагався популяризувати сепаратистський рух на Сході України, але замість цього став бойовиком "ДНР" . Після звільнення Краматорська і Слов'янська Ковальчук вступив в батальйон "Спарта", що знаходився під керівництвом бойовика Гіві. Брав участь в боях за Донецький аеропорт на стороні "ДНР". Після поранення, отриманого там, повернутися до лав бойовиків Ковальчуку так і не вдалося», - пише «Мост».

Нагадаємо, в липні цього року Ковальчук через соцмережі погрожував каховській журналістці Анні Садовій, а також обіцяв повернутися до Каховки і всіх «перевішати».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2136
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду