Поліція розглядає кілька версій загибелі журналіста Олександра Щетиніна

Поліція розглядає кілька версій загибелі журналіста Олександра Щетиніна

28 Серпня 2016
1834

Поліція розглядає кілька версій загибелі журналіста Олександра Щетиніна

1834
Столична поліція розглядає самогубство чи вбивство через професійну діяльність як основні версії смерті журналіста Олександра Щетиніна, тіло якого було виявлено сьогодні в Києві.
Поліція розглядає кілька версій загибелі журналіста Олександра Щетиніна
Поліція розглядає кілька версій загибелі журналіста Олександра Щетиніна

Про це в ефірі «112 Україна» заявив начальник ГУ Нацполіціі Києва Андрій Крищенко.

«Відкрито провадження за ст. 115 ("Умисне вбивство"). Поки не будуть встановлені всі факти, поки не будуть проведені всі експертизи, судова-медична експертиза, ми розслідуємо цю як умисне вбивство. Кілька версій: самогубство, професійна діяльність. Це такі основні напрямки, за якими ми працюємо», - розповів Андрій Крищенко.

Він зазначив, що двері в квартиру Олександра Щетиніна дійсно були закрити, але в однієї з його знайомих були ключі.

Також він не став коментувати зміст передсмертної записки.

«Відомо (зміст. - Ред.). Але я не буду коментувати, це особисте», - пояснив глава поліції Києва.

Варто нагадати, що директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко заявив, що у слідства поки немає даних щодо насильницького характеру злочину.

«Тільки-но спілкувався із фаховим судмедекспертом, ця служба, як відомо, поза системою МВС взагалі. За його даними - на тілі немає жодних ознак, які б свідчили про насильницький характер злочину. Постріл впритул у правий висок з травматичного пістолета. За попередніми даними, у загиблого і раніше були суіцідальні настрої і спроби. Але робота слідства поліції триває. Остаточні висновки – згодом», - написав Артем Шевченко.

Він також повідомив, що в ході слідства будуть допитані колеги загиблого журналіста.

Нагадаємо, у ніч на 28 серпня у Києві у квартирі на Подолі знайдений мертвим журналіст, засновник російського інформаційного агентства «Новый регион» , член Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олександр Щетинін. За інформацією столичної поліції, повідомлення про інцидент надійшло до Подільського управління поліції близько опівночі у ніч на 28 серпня.

Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група, на балконі виявили чоловіка із вогнепальним пораненням голови. За попередніми висновкамисудмедексперта, смерть наступила у період із 20-ї до 21.30.

За повідомленням «Києва оперативного» у  Facebook, до поліції  звернулися друзі журналіста: «Вночі 28.08.2016, в своїй квартирі на Костянтинівській, був знайдений мертвим журналіст Олександр Щетинін. Виявили Олександра на балконі його друзі, які прийшли привітати його з днем народження. Олександр сидів на стільці з вогнепальним пораненням в голову (під стільцем лежав пістолет)».

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ( «Умисне вбивство») КК України із додатковою правовою кваліфікацією «Самогубство».

На початку лютого 2014 року головний редактор РІА «Новый регион» Олександр Щетинін заявив про своє звільнення з усіх займаних посад у російській редакції через «ситуацію, що склалася на Україні, і тиск, що посилюється з боку влади РФ».

Також пан Щетинін заявив, що після звільнення із російської редакції буде займатись лише київською редакцією, особливу увагу він пообіцяв приділяти створеній ним рубриці «Євромайдан». Російські редакції продовжать працювати самостійно.

Також у лютому колектив кримської редакції РІА «Новый регион» звільнився повним складом через зміну власником видання редакційної політики при висвітленні подій в Україні.

Згодом у редакції «Нового региона» відбувся розкол - російська та українська редакції розділилися. З 18 травня «Новый регион - Россия» працює за новим доменним іменем urfo.org.

Згодом  Олександр Щетинін заявив, що вирішив відмовитися від російського громадянства.

На фото – Олександр Щетинін

Фото: кадр програми за участі журналіста на телеканалі «Інтер»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1834
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду