Головреда «НикВести» Деренюгу могли підставити – СБУ

Головреда «НикВести» Деренюгу могли підставити – СБУ

25 Серпня 2016
1468

Головреда «НикВести» Деренюгу могли підставити – СБУ

1468
Головного редактора «НикВести» Олега Деренюгу, якого 24 серпня СБУ в Миколаївській області звинуватила в хибному дзвінку про замінування Собороної площі Миколаєва, могли підставити, несанкціоновано втрутившись в телефон журналіста.
Головреда «НикВести» Деренюгу могли підставити – СБУ
Головреда «НикВести» Деренюгу могли підставити – СБУ

Про це «Детектору медіа» розказав прес-секретар Управління СБУ  в Миколаївскькій області Андрій Середич.

За його словами, наразі СБУ перевіряє обставини надходження погроз про вчинення вибуху в Миколаєві.

Він повідомив, що 24 серпня на телефон чергового по Управлінню СБУ в Миколаївській області надійшов анонімний дзвінок із повідомленням про загрозу вибуху на центральній вулиці міста.  

«Номер не був визначений, а голос технічно змінений», зазначив прес-секретар відомства.

За його словами, СБУ вжито багато заходів, щоб з’ясувати, з якого саме номеру був здійснений дзвінок.

«Фахівці з’ясували, що дзвінок надійшов із номера телефону, який належить Олегу Деренюзі. Він був запрошений до управляння для надання пояснень. Журналіст повідомив, що непричетний до цього», прокоментував пан Середич.

За словами прес-секретаря, телефонний дзвінок, ймовірно, було здійснено представниками так званого «Комітету 210», які раніше декілька разів заявляли про мінування Миколаєва.

«За минулі півроку було кілька повідомлень від них», - сказав пан Середич та додав, що зараз перевіряється можливість несанкціонованого втручання невстановленими особами у маршрутизацію телекомунікаційного сигналу оператора зв’язку із використанням телефонного номера журналіста Олега Деренюги.

Прес-секретар зазначив, що журналіста таким чином могли підставити, і у слідства наразі це одна з основних версій.

Правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, 24 серпня у Миколаєві СБУ Миколаєва протягом трьох годин допитувала редактора видання «НикВести» Олега Деренюгу, якого звинувачує у хибному дзвінку про мінування Соборної площі міста. Пізніше журналіст заявив, що вимагає притягнення представників СБУ до відповідальності. Своє затримання він пов'язує з професійною діяльністю і антикорупційними розслідуваннями.  Журналіст заявляє, що ніякого дзвінка не було та закликає спецпризначенців опублікувати його журнал дзвінків, або припинити звинувачення.

На фото – Олег Деренюга

Фото: gordonua.com

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1468
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду