Головред «НикВести» закликав СБУ оприлюднити його журнал дзвінків

Головред «НикВести» закликав СБУ оприлюднити його журнал дзвінків

25 Серпня 2016
1428

Головред «НикВести» закликав СБУ оприлюднити його журнал дзвінків

1428
Головний редактор «НикВести» Олег Деренюга, якого 24 серпня СБУ Миколаєва звинуватила в хибному дзвінку про замінування Собороної площі міста, не виключає, що ніякого дзвінка не було та закликає спецпризначенців опублікувати його журнал дзвінків, або припинити звинувачення
Головред «НикВести» закликав СБУ оприлюднити його журнал дзвінків
Головред «НикВести» закликав СБУ оприлюднити його журнал дзвінків

Про це пишуть «НикВести».

На прес-конференції, яка відбулась 25 серпня в Українському кризовому центрі, пан Деренюга зазначив, що під час допиту у співробітників СБУ не було роздруківки дзвінків мобільного оператора.

«Під час мого затримання я кілька разів просив надати документ або доказ того, що мій телефон дійсно фігурує в зазначеному факті, що хтось дзвонив. Мені говорили, що є якась роздруківка «Укртелекому». Просив кілька разів її надати – нічого не було. Єдине, що дали – якусь фотографію паперу, де від руки вказано мій телефон і час, коли був дзвінок. Нічого іншого не показали, тому не впевнений, чи був взагалі дзвінок», – розповів журналіст.

Він також припустив, що СБУ вилучила у нього телефон для того, щоб отримати доступ до особистих даних.

«Тепер їм потрібно довести, що я дійсно комусь дзвонив. Вони до цих пір цього не зробили. Нічого крім слів і звинувачень немає. Ще не опубліковано, я бачу причиною всього цього лише необхідність вилучення телефону, щоб отримати доступ до моїх джерел, документів, листувань», підкреслив він.

Нагадаємо, 24 серпня у Миколаєві співробітники СБУ протягом трьох годин допитували редактора видання «НикВести» Олега Деренюгу, якого звинувачують у хибному дзвінку про мінування Соборної площі міста. Пізніше журналіст заявив, що вимагає притягнення представників СБУ до відповідальності. Своє затримання він пов'язує з професійною діяльністю і антикорупційними розслідуваннями.

«Детектор медіа» намагається зв’язатися з прес-службою СБУ України для висвітлення позиції відомства.

На фото – Олег Деренюга

Фото: "НикВести"

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1428
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду