Порошенко нагородив орденами Ігоря Александрова (посмертно) і Ольгу Бабій

Порошенко нагородив орденами Ігоря Александрова (посмертно) і Ольгу Бабій

22 Серпня 2016
1686

Порошенко нагородив орденами Ігоря Александрова (посмертно) і Ольгу Бабій

1686
22 серпня Президент України Петро Порошенко вручив державні нагороди видатним українцям з нагоди 25-ї річниці Незалежності України. Церемонія нагородження відбулася у Маріїнському палаці.
Порошенко нагородив орденами Ігоря Александрова (посмертно) і Ольгу Бабій
Порошенко нагородив орденами Ігоря Александрова (посмертно) і Ольгу Бабій

Нагородження відбулося згідно з указом глави держави  №338/2016 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди 25-ї річниці незалежності України», йдеться на офіційному сайті Президента.

Глава держави нагадав про випробування, крізь які довелося пройти українцям. «Пройшли, щоб вижити, зберегти державу, захистити незалежність, волю та свободу від тих, хто розпад імперії, а відтак і появу самостійної України назвав величезною геополітичною катастрофою ХХ століття. Хто публічно наголошує на тому, що не сприймає нас українців окремим народом», - сказав Петро Порошенко.

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм орденом Свободи нагороджено Ігоря  Александрова (посмертно) - українського тележурналіста (Донецька область).

Цим же указом орденом княгині Ольги І ступеня нагороджено Ольгу Бабій - генеральну директорку обласного телебачення «Галичина» з Івано-Франківська.

В указі глави держави також вказано про присвоєння звання заслужений журналіст україни наступним співробітникам ЗМІ, а також викладачам кафедр журналістики та інших особам, певним чином пов’язаним із медіа:

- Вадиму Вітковському - головному редакторові журналу «Вінницький край»;

- Сергію Горевалову - завідувачеві кафедри Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка;

-Оксані Дяків - редакторці газети «Колос», Тернопільська область;

- Наталії Калініченко - головній редакторці Білопільської районної газети «Білопільщина», Сумська область;

- Олесю Ладижцю - власному кореспондентові газети «Срібна Земля», Закарпатська область;

- Вадиму Мазурику - представникові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області;

- Людмилі Мех - президентові Всеукраїнського благодійного фонду «Журналістська ініціатива», Київ;

- Віталію Мещерякову - виконавчому директорові філії Національної телекомпанії України «Закарпатська регіональна дирекція»;

- Ярославі Пархомчук - власній кореспондентці газети «Вільне життя плюс» підприємства «Пресова агенція "Вільне життя"», Тернопільська область;

- Володимиру Татаренку  - завідувачеві сектору Департаменту секретаріату Кабінету Міністрів України;

- Валентині Хмельовській - редакторові відділу газети «Волинь-нова»;

- Олександру Чорному  - голові Сокирянської районної журналістської організації, кореспонденту міської газети «Сокиряни – сім днів», Чернівецька область.

Звання «заслужений працівник культури України» присвоєне Валерію Фетісову - телеоператорові філії Національної телекомпанії України «Волинська регіональна дирекція».

Нагадаємо, Ігор Александров - український тележурналіст. Загинув 7 лютого 2001 року від нападу під час виконання професійних обов'язків, коли працював головним редактором, керівником і телеведучим місцевої телерадіокомпанії «ТОР» в місті Слов'янську (Донецька область).

Невідомі нападники бейсбольними битами завдали Ігорю Александрову смертельних поранень. Він помер через кілька днів в лікарні, не приходячи до тями. Перед загибеллю він готував до ефіру матеріал про зв'язки керівництва Донецької області із криміналітетом. Головою Донецької обласної державної адміністрації в той час (1997–2002) був Віктор Янукович.

Офіційна версія від правоохоронних органів — «помилкове вбивство». Слідство не взяло до уваги факти про серію критичних виступів Ігоря Александрова в його телепрограмі «Без ретуші», де колишні працівники донецького УБОЗу свідчили про корумпованість обласної міліції та її зв'язки з кримінальними колами.

На фото – Ігор Александров

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду