Суд дозволив поліції обшукати банківський сейф Павла Шеремета

Суд дозволив поліції обшукати банківський сейф Павла Шеремета

12 Серпня 2016
1160

Суд дозволив поліції обшукати банківський сейф Павла Шеремета

1160
Печерський районний суд Києва дав дозвіл поліції обшукати банківський сейф і отримати виписки з рахунку в Альфа-банку убитого журналіста Павла Шеремета
Суд дозволив поліції обшукати банківський сейф Павла Шеремета
Суд дозволив поліції обшукати банківський сейф Павла Шеремета

Про це пишуть «Українські новини».

Як зазначено на сайті, сейф Шеремет взяв в оренду 14 лютого 2014 року в відділенні банку Сбербанк Росії на вул. Івана Мазепи, 10 у Києві. У його цивільної дружини Олени Притули була довіреність на користування сейфом.

Поліція вважає, що в банківських документах може знаходитись інформація, яка є важливою для розкриття злочину і встановлення мотиву скоєння вбивства.

«Також поліція отримала доступ до карткового рахунку Шеремета в Альфа-банку. Суд дозволив поліції вилучити копії банківських виписок (роздруківок руху грошових коштів) за рахунками журналіста в Альфа-банку (Україна), а також копії справ з юридичного оформлення розрахункових рахунків фізичної особи в повному обсязі», –  пише видання.

Нагадаємо, вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув український журналіст Павло Шеремет.

Злочин кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою. За його словами, основною версією слідство вважає помсту за професійну діяльність. У групі, яка організувала вбивство журналіста Павла Шеремета, було щонайменше п'ятеро осіб. Бомба була підкладена під двері автомобіля.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко повідомив про створення фотороботів підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета на основі записів відеокамер.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1160
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду