НСЖУ вимагає негайно розслідувати вбивство Павла Шеремета

НСЖУ вимагає негайно розслідувати вбивство Павла Шеремета

20 Липня 2016
2215

НСЖУ вимагає негайно розслідувати вбивство Павла Шеремета

2215
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) звертається до влади та правоохоронних органів з вимогою забезпечити негайне і прозоре розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.
НСЖУ вимагає негайно розслідувати вбивство Павла Шеремета
НСЖУ вимагає негайно розслідувати вбивство Павла Шеремета

Про це повідомляється в прес-релізі НСЖУ.

«Ми занепокоєні фактом того, що професійна діяльність журналістів в Україні стає дедалі більш небезпечною і ризикованою. Наші колеги зазнають тиску та переслідувань за те, що повідомляють правду. На жаль, констатуємо, що бути журналістом в Україні – останнім часом означає постійно наражатися на небезпеку. І зі зміною влади, яка на словах декларує дотримання демократичних принципів та відстоювання свободи слова, ситуація не змінилася на краще», – йдеться в релізі.

НСЖУ наголошує на  тому, що «жоден із резонансних злочинів проти журналістів в Україні не був розслідуваний належним чином та не доведений до логічного завершення та жоден з винних не покараний».

«Вимагаємо припинити придушення свободи слова в державі та покласти край безкарності», – зазначає НСЖУ.

Раніше незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) відреагувала на загибель українського журналіста Павла Шеремета та закликала правоохоронців забезпечити швидке і ефективне слідство.

Нагадаємо, вранці 20 липня журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху машини керівника «Української правди» Олени Притули, в якій він знаходився.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що один з керівників «Української правди» Павло Шеремет загинув в результаті спрацювання вибухового пристрою. Журналіста вбили.

Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман вимагає від правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті журналіста Павла Шеремета.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі журналіста Павла Шеремета.

У МВС заявили, що журналіст Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель українського журналіста Павла Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

Вбивство журналіста інтернет-видання «Українська правда» Павла Шеремета кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович закликає покарати винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2215
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду