У МВС припускають, що  Павло Шеремет загинув через саморобну вибухівку

У МВС припускають, що Павло Шеремет загинув через саморобну вибухівку

20 Липня 2016
3034

У МВС припускають, що Павло Шеремет загинув через саморобну вибухівку

3034
Журналіст Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.
У МВС припускають, що  Павло Шеремет загинув через саморобну вибухівку
У МВС припускають, що  Павло Шеремет загинув через саморобну вибухівку

Про це на своїй Фейсбук-сторінці написав радник голови Міністерства внтурішніх справ (МВС) Зорян Шкіряк.

Він також допустив, що пристрій керувався дистанційно або спрацював з затримкою.

«Попередньо. Спрацював безоболочний саморобний вибуховий прилад, можливо дестанційний, або з затримкою. Попередньо, потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Тривають оперативно-слідчі діі, працюють експерти, вибухотехніки. Відпрацьовуються всі можливі версії цього жорстокого злочину. Деталі пізніше», написав пан Шкіряк.

Він підкреслив, що ця інформація є попередньою.

У свою чергу екс-радник глави МВС Антон Геращенко написав на своїй сторінці у Facebook, що пристрій, скоріш за все, керувався дистанційно.

«Це цинічне, добре сплановане вбивство», – додав він.

Геращенко додав, що слідство розглядатиме всі версії причин вбивства, у першу чергу – професійну діяльність Павла Шеремета. Також він не виключив «російський слід».

Нагадаємо, вранці 20 липня в рузультаті вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці  Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув український журналіст Павло Шеремет.

Як писав «Детектор медіа»,генпрокурорЮрій Луценко заявив, що один з керівників «Української правди» Павло Шеремет загинув в результаті спрацювання вибухового пристрою. Журналіста вбили.

Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман вимагає від правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті журналіста Павла Шеремета.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі журналіста Павла Шеремета.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3034
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду