Кольченка тримають в «інформаційному вакуумі» –  адвокат Сидоркіна

Кольченка тримають в «інформаційному вакуумі» – адвокат Сидоркіна

12 Липня 2016
947

Кольченка тримають в «інформаційному вакуумі» – адвокат Сидоркіна

947
Адвокат засудженого в Росії українця Олександра Кольченка Світлана Сидоркіна заявляє, що її підзахисного утримують в «інформаційному вакуумі».
Кольченка тримають в «інформаційному вакуумі» –  адвокат Сидоркіна
Кольченка тримають в «інформаційному вакуумі» –  адвокат Сидоркіна

Про це пише «Радіо.Свобода».

Як повідомляє видання, адвокат Світлана Сидоркіна відвідала Кольченка у колонії Копейська Челябінської області Росії.

«Він там в інформаційному вакуумі, виявляється до нього не приходить підписка, і він не знає всіх новин, тому чекає листів. Радий за Гену Афанасьєва і Савченко, сумує з приводу того, що немає можливості спілкуватися з Олегом Сенцовим, природно нудьгує за всіма друзями, рідними і близькими. Трохи поправився, на адміністрацію і зеків не скаржиться. Настрій бадьорий, сподівається на допомогу і підтримку України», – розповіла пані Сидоркіна.

За даними захисниці, листи засудженому українцю довго не передавали. 30 червня він отримав їх всі відразу, і поки що не встиг всім відповісти.

Крім того, пані Сидоркіна повідомила, що засудженому пропонували отримати російський паспорт, він відмовився.

«Як такого посиленого нав’язування відмови від українського громадянства не було, просто запропонували при його бажанні надати бланки для відмови. Консул України в Єкатеринбурзі у нього не з’являвся», – додала адвокат.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка в серпні 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії засудив до 20 і 10 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі. Обидва українці провину заперечують. Правозахисники визнають їх політичними в’язнями.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні розпочинає нову безстрокову акцію з вимогою звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка і закликає посилити тиск на владу Росії, аби домогтися звільнення політв’язнів.

На фото – Олександр Кольченко та його адвокат Світлана Сидоркіна

Фото: «Радіо.Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
947
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду