У Луцьку журналісти вимагають від влади скасувати медійний фестиваль за бюджетні гроші

У Луцьку журналісти вимагають від влади скасувати медійний фестиваль за бюджетні гроші

24 Червня 2016
1025

У Луцьку журналісти вимагають від влади скасувати медійний фестиваль за бюджетні гроші

1025
Ініціативна група волинських журналістів підготувала проект рішення Луцької міської ради щодо скасування результатів конкурсу громадських ініціатив, згідно з яким було вирішено провести фестиваль волинської журналістики, на який із бюджету планується виділити 50 тис. грн.
У Луцьку журналісти вимагають від влади скасувати медійний фестиваль за бюджетні гроші
У Луцьку журналісти вимагають від влади скасувати медійний фестиваль за бюджетні гроші

Про це йшлося під час прес-конференції 24 червня, повідомляє ZIK.

За словами журналістки «Громадського. Волинь» Марічки Доманської, у Луцьку створено ініціативну групу журналістів, які виступили проти затвердження результатів конкурсу громадських ініціатив.

Керівник мережі гіперлокальних сайтів «Район.in.ua» Ірина Новосад зазначила, що після того, як міський голова Луцька Миколою Романюком затвердив результати конкурсу, журналісти підготували звернення до влади. «Ми звертали увагу на фальсифікації, які супроводжували цей конкурс», – додала вона.

Марічка Доманська повідомила, що ініціативна група підготувала проект рішення Луцької міськради про скасування конкурсу громадських ініціатив. Сьогодні цей документ зареєструють у мерії. «Ми побачимо, чи готові депутати чути громаду», – додала пані Доманська.

Головний редактор Волинського агентства розслідувань Анатолій Котлюк нагадав, що журналісти звернулися до керівництва Національної спілки журналістів України (НСЖУ) через те, що серед переможців конкурсу значиться фестиваль волинської журналістики. «Ми просимо керівництво спілки розібратися у ситуації і якось вплинути на місцевий осередок», – сказав пан Котлюк.

Нагадаємо, луцькі журналісти вимагають від Національної спілки журналістів України (НСЖУ) відмовитися від ідеї провести фестиваль волинської журналістики, кошторис якого складає 50 тис. грн., за умови фінансування з бюджету. У зверненні, яке підписали 56 журналістів із газет «Сім’я і дім», «Волинські Новини», інтернет-видань «ВолиньPost», «Громадське. Волинь», «Район. Луцьк», «Таблоїд Волині», інформаційних агентств ZIK, «Четверта влада», «Волинські Новини», «Волинське агентство розслідувань», радіо «Сім’я і дім» та інших видань, організаторів заходу звинувачено у «закрутці голосів».

«Ми переконані, що цей "фестиваль" мав би проводитися за особисті кошти журналістів або ж приватних осіб. Але аж ніяк не за бюджетні, яких журналісти в принципі не мають брати від влади, адже одне із їхніх найперших завдань – контроль та критика влади», – йдеться у зверненні.

На фото - Луцька міська рада

Фото: ar.volyn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду