Журналіст із Каховки заявив про погрози від місцевого депутата

Журналіст із Каховки заявив про погрози від місцевого депутата

15 Червня 2016
1532

Журналіст із Каховки заявив про погрози від місцевого депутата

1532
Позаштатний журналіст газети «Каховські новини» з міста Каховка Херсонської області Максим Біжан заявляє про погрози на свою адресу з боку депутата від «Опозиційного блоку» Херсонської обласної ради Сергія Дроздика.
Журналіст із Каховки заявив про погрози від місцевого депутата
Журналіст із Каховки заявив про погрози від місцевого депутата

Як повідомив «Детектору медіа» Максим Біжан, причиною погроз стало його розслідування з назвою «Сім'я секретаря Лілії Дроздик незаконно захопила 5 соток землі?», яке вийшло в «Каховських новинах». Після публікації, за словами журналіста, міська прокуратура відкрила кримінальне провадження.

«Особисто з ним я не знайомий, але знаю в обличчя, бо місто маленьке. Позавчора, коли я йшов по вулиці з другом, мене йому показав перший заступник мера міста Павло Пуляєв та сказав, що он іде цей писар. Підійшовши до мене в манері гопника, Дроздик змусив мене представитись, після чого я назвав своє ім’я. Він сказав, що переламає мені хребет та витягне його неприроднім методом (це я пом’якшую, щоб не висловлюватися), якщо ще хоч раз побачить щось про його сімю. Я, звичайно, не зрозумів, що мова йде про його доньку – секретаря. Вона стояла поруч та посміхалась. Після цього я звернувся в поліцію», - розказав про інцидент Максим Біжан.

Пост Максима Біжана у Facebook

Депутат облради від «Опозиційного блоку» Сергій Дроздик підтвердив «Детектору медіа» факт розмови з журналістом, але звинувачення в погрозах відкидає.

«Ми з ним раніше ніколи не спілкувались. Він ішов назустріч, і я просто попередив його, щоб він не втягував у свої інтриги мою сім'ю, дитину. Я журналісту не погрожував, а сказав, щоб не писав про мене, бо для нього це погано закінчиться», - прокоментував депутат слова журналіста й зауважив, що не здивований такою поведінкою пана Біжана: – «Для нього це нормальне явище. Він провокував цю ситуацію».

За фактом погроз журналіст написав заяву в поліцію. Прес-служба Херсонської поліції підтвердила «Детектору медіа» факт звернення журналіста та повідомила, що Каховським відділком внесені відповідні дані в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Проводиться слідство.

Нагадаємо, нещодавно головний редактор міської газети «Нова Каховка» Євген Кавун заявив, що 29 березня Дмитро Васильєв, якого він називає помічником народного депутата від БПП Івана Винника, під час конфлікту в редакційному кабінеті зламав йому руку. За фактом завданих тілесних ушкоджень поліція відкрила кримінальне провадження за ст.171 Кримінального кодексу (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) та ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1532
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду