Романа Бочкалу обрано в Раду громадського контролю при НАБУ

Романа Бочкалу обрано в Раду громадського контролю при НАБУ

10:31,
7 Червня 2016
2017

Романа Бочкалу обрано в Раду громадського контролю при НАБУ

10:31,
7 Червня 2016
2017
Романа Бочкалу обрано в Раду громадського контролю при НАБУ
Романа Бочкалу обрано в Раду громадського контролю при НАБУ
6 червня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оприлюднило імена 15 переможців інтернет-голосування за новий склад Ради громадського контролю при НАБУ, яке відбулося 2 червня.

Список опубліковано на офіційному сайті НАБУ.

Серед переможців інтернет-голосування – журналіст телеканалу «Інтер», представник ГО «Стоп корупція» Роман Бочкала. Він набрав 2121 голос і посів 4-те місце у списку. 

Разом з тим, до НАБУ надійшли ряд звернень про можливий факт «накруток голосів» на користь окремих кандидатів.

«Ми розуміємо, що входження до складу РГК людей, які могли перемогти нечесним шляхом, підриватиме довіру суспільства до НАБУ. Відтак, інформація, викладена у зверненнях, буде ретельно перевірена. У разі виявлення порушень у процесі голосування, які могли вплинути на результати, будуть вжиті необхідні заходи - в тому числі, відповідно до Положення про Раду громадського контролю при НАБУ, виключення осіб, на користь яких відбувалося фальшування, зі складу РГК», - повідомляє НАБУ.

Нагадаємо, у травні під час зйомок сюжету у місті Марганці (Дніпропетровська область) на знімальну групу проекту «Стоп корупція» напав брат місцевого депутата Олександра Бондаренка.

Раніше журналістка проекту «Стоп корупція» Лілія Ткачук  постраждала  під час зйомок сюжету в Княжичах (Київська область) - вона вирішила поцікавитися, на яких підставах встановлено шлагбаум посеред вулиці. Як повідомляє інформаційний портал «Стоп корупції», на журналістку напав житель села Дмитро Іванов, який ображав і штовхав її. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171 ККУ. Це питання неодноразоворозглядали Комітет з питань свободи слова та Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова.

Фото: news-info.in.ua

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду