Дайте Луканову працювати, або Хто й навіщо розвалює НМПУ

Дайте Луканову працювати, або Хто й навіщо розвалює НМПУ

7 Червня 2016
3178

Дайте Луканову працювати, або Хто й навіщо розвалює НМПУ

Анастасія Шибіко
Журналіст, фотограф. Власний кореспондент «Громадського радіо» у Львові
3178
Сезон дуже активних і прикрих медіасрачів, на жаль, припав саме на період перед професійним святом журналістів. І тоді, коли на фронті стає все гарячіше, коли медійникам потрібно максимально мобілізувати свої сили, нам вкидають чергову #зраду й ми починаємо гризти один одного. В такий період, коли люди, здається, розчарувалися вже в усьому, не вистачало тільки знищити українську незалежну журналістику і добити наших громадян остаточно
Дайте Луканову працювати, або Хто й навіщо розвалює НМПУ
Дайте Луканову працювати, або Хто й навіщо розвалює НМПУ

Штучно створений скандал навколо керівника Незалежної медіа-профспілки України Юрія Луканова аж надто насторожує. Особливо «причини» усунення з посади голови профспілки. Кажуть, начебто привласнив собі 6000 грн. Колеги, за стільки років керівництва профспілкою, якби Луканов захотів, згрібав би під себе сотні тисяч, а не шість… І то грамотно, ніхто б не знав навіть. Подумаймо тверезо: скільки зарплати отримує середньостатистичний журналіст у Києві? А журналіст у Києві, який періодично їздить на фронт? Луканов їздить. Навіщо було б так тупо «палитися» на шести тисячах? До того ж, «схема привласнення коштів» настільки примітивна й нелогічна, що важко повірити, що хтось хотів би із таким «способом привласнення» вийти сухим із води. Це дуже неграмотне та примітивне звинувачення, очевидно ж!

І є ще одна очевидна річ, яка вказує на те, що всі ці «викривальні схеми» звичайна  провокація — реакція членів НМПУ. Якою є природна реакція людей, яких обікрали? Обурення, гнів тощо. Чого ж тоді «обкрадені та обмануті» стали на захист Луканова? А найбільш радикально налаштовані взагалі вийшли з НМПУ, з очікуванням знову бачити Юрія на посаді голови організації.

Ми — журналісти, оперуймо фактами. За масою звинувачень я досі не побачила якогось переконливого речового доказу вини Юрія Луканова.

Наостанок: Юрій очолює профспілку з 2011 року. Про всі досягнення важко й згадати. Є сайт, на ньому можна почитати, помоніторити. Для мене визначальним є те, що про НМПУ знають у професійних колах в усьому світі, що в нас всюди є партнери, що спілка максимально сприяє журналістам, які працюють на фронті (випробувала «на своїй шкурі»): тренінги, посібники, амуніція, матеріальне відшкодування втраченої чи пошкодженої техніки, юридична, психологічна підтримка тощо. Пробачте, це банально, але я можу напряму подзвонити до голови НМПУ і попросити чи спитати, що мені треба. А не через десять рук і сотні паперів.

НМПУ — це дуже хороша професійна тусовка, яка об’єднує тямущих журналістів, мобілізує їх. Дуже не хочеться, щоби цю тусовку розвалили. Я щиро сподіваюся на тверезу оцінку ситуації та холодний розум тих людей, які кинули велику порцію дьогтю в бочку з медом. Маю надію, що колеги, які є членами профспілки, мобілізують свої сили та вплинуть на цю ситуацію. Хочу залишитися членом НМПУ. Але лише в тому випадку, якщо керувати нею далі буде Юрій Луканов, який не дасть її перетворити на організацію-грантоїда, від якої ніякого толку не буде.

Я щиро та наполегливо закликаю всіх тверезо оцінити ситуацію, критично оцінити кожне звинувачення голови НМПУ та не бігти на чергову #зраду, як на червону ганчірку. Кремль тихенько потирає руки, ми робимо його роботу, безкоштовно до того ж.

Дайте Луканову можливість працювати! Людина, не отримуючи за це зарплатні, керує профспілкою на високому рівні.

З Днем журналіста, колеги! Не втрачаймо голови. Такої розкоші собі дозволити не можемо.

Фото - www.bukinfo.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3178
Читайте також
18.07.2016 09:30
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 235
16.07.2016 09:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 412
04.07.2016 12:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 240
30.06.2016 16:56
Наталія Лигачова
4 163
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду