ФСБ допитала журналіста Заїра Акадирова на в’їзді до Криму

ФСБ допитала журналіста Заїра Акадирова на в’їзді до Криму

30 Травня 2016
1476

ФСБ допитала журналіста Заїра Акадирова на в’їзді до Криму

1476
Кримський журналіст Заїр Акадиров був затриманий російською ФСБдля допиту під час в'їзду до окупованого Криму з території України.
ФСБ допитала журналіста Заїра Акадирова на в’їзді до Криму
ФСБ допитала журналіста Заїра Акадирова на в’їзді до Криму

Про це повідомляє інформагентство QHA.

Пізніше журналіст, блогер, колишній головний редактор інтернет-видання «Аргументы недели-Крым» Заїр Акадиров повідомив, що після короткої бесіди із співробітниками ФСБ його відпустили.

«Була окрема розмова в вагончику. Мене відпустили, все обійшлося», - сказав Заїр Акадиров.

Журналіста Заїра Акадирова вже затримували підконтрольні Росії кримські силовики. 15 січня поліція затримала його у Верховному суді Криму. Затримання відбувалось як викрадення – журналіста намагалися доправити до Центру протидії екстремізму, створеного РФ в окупованому Криму, і погрожували «відправити у підвал». Заїра Акадирова  відпустили тільки після допиту у відділку поліції. Після звільнення він заявив, що за ним ведеться стеження.

27 січня  Заїр Акадиров звернувся до російської прокуратури окупованого Криму з проханням провести перевірку й ужити заходів прокурорського реагування за фактом неправомірних дій співробітників поліції, які затримали його 15 січня в Сімферополі, погрожуючи «відправити в підвал». Він також подав скарги на дії поліції до Слідчого комітету РФ по Криму і Уповноваженому з прав людини в Криму. 

19 квітня російські силовики провели обшук у помешканні Заїра Акадирова в Криму. Це четвертий обшук у кримського журналіста цього дня, перед цим стало відомо про обшуки та допити російськими силовиками журналіста Миколи Семени, журналістки Леньяри Абібулаєвої та Руслани Люманової.

20 квітня стало відомо, що ФСБ викликає журналіста на допит. В цей час він перебував за межами півострова. Водночас журналіст заявив, що ховатися від слідства не має наміру.

Фото: QHA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду