Журналісти санкційного списку Порошенка здивовані, що потрапили під заборону

Журналісти санкційного списку Порошенка здивовані, що потрапили під заборону

28 Травня 2016
1540

Журналісти санкційного списку Порошенка здивовані, що потрапили під заборону

1540
Головний редактор «Московського комсомольця»Павло Гусєв і головний редактор «Комсомольської правди» Володимир Сунгоркін здивовані, що їх імена потрапили в персональний список санкцій, який ввів президент України Петро Порошенко.
Журналісти санкційного списку Порошенка здивовані, що потрапили під заборону
Журналісти санкційного списку Порошенка здивовані, що потрапили під заборону

Про це повідомляє інформаційне агенство «Интерфакс».

«Це якось несподівано, я насправді не бачу якоїсь своєї важливої ролі в стосунках України і Росії, які ускладнилися. Наша газета завжди писала різні матеріали як про Україну, так і про Росію, як і про будь-яку іншу країну. Це те, що називається свободою слова», - заявив «Інтерфаксу» Гусєв.

Він зазначив, що це навряд чи ускладнить йому життя, оскільки останній раз він був в Україні майже десять років тому.

«Взагалі я пишаюся, що потрапив в список Порошенко», - уточнив Гусєв.

У свою чергу Сунгоркін зазначив, що йому «сумно бачити такі речі».

«Я це можу віднести тільки до того, що там зовсім збожеволіли. Вважати мене ворогом українського народу, це просто оксюморон. Я на Україні регулярно бував і останній раз, коли обирався Порошенко», - розповів Сунгоркін.

Він зазначив, що у нього там багато друзів, в тому числі глава адміністрації президента України Борис Ложкін - його близький друг з 20-річним стажем. Крім того, він нагадав, що в Україні також видається «Комсомольская правда».

«Але, що поробиш, будемо чекати, напевно, коли зміниться режим і повернуться нормальні часи», - заявив Сунгоркін.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року «Про деякі персональні спеціальні обмежувальні заходи (санкції)», яким запровадив санкції щодо 17 російських медійників, відповідальних за російську пропаганду. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Цим указом Президент увів у дію рішення РНБОУ, яким до 31 грудня 2017 року застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб, які створюють реальні та потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності та порушують права і свободи громадянина, призводять до окупації територій та створюють перешкоди для повноцінної реалізацій громадянами України належних прав і свобод.

Всього в переліку осіб, які потрапляють під українські санкції, 17 прізвищ. Це, зокрема, генеральний директор телекомпанії «Первый канал» Костянтин Ернст, генеральний директор ВДТРК Олег Добродєєв, головний редактор газети «Московский комсомолець» Павло Гусєв, головний редактор «Российской газеты» Владислав Фронін, головний редактор журналу «Русский репортер» Віталій Лейбін, головний редактор сайту Novorus.infoАндрій Сурков, власник холдингу «Правда.Ру» Вадим Горшенін, генеральний директор інформаційного агентства «ТАСС» Сергій Михайлов, головний редактор «Комсомольской правды» Володимир Сунгоркін, колишній генеральний директор телеканалу «LifeNews» Ашот Габрелянов, головний редактор телеканалу «Russia Today» Маргарита Симоньян та інші.

Зауважимо, що деяким з них (не виключено, що й усім) Служба безпеки України заборонила в’їзд до України ще у 2014 році за поданням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Кабінету Міністрів разом зі Службою безпеки України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Міністерство закордонних справ України має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про запровадження санкцій та порушити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів до відповідних осіб.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова. Указ № 224/2016 набирає чинності з дня його опублікування.

На фото - Володимир Сунгоркін

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1540
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду