Разом з військовим фотографом у Києві був побитий ще один журналіст – ЗМІ

Разом з військовим фотографом у Києві був побитий ще один журналіст – ЗМІ

27 Травня 2016
2151

Разом з військовим фотографом у Києві був побитий ще один журналіст – ЗМІ

2151
Видання «Ліга.net» повідомляє, що в ніч з суботи на неділю, 22 травня, в центрі Києва, біля пам'ятника Григорію Сковороді на Подолі був побитий крім військового фотографа Сергія Моргунова ще один журналіст Акім Вишневський.
Разом з військовим фотографом у Києві був побитий ще один журналіст – ЗМІ
Разом з військовим фотографом у Києві був побитий ще один журналіст – ЗМІ

Про це видання пише у статті «Побиття в центрі Києва: що відбувається на Подолі».

Як стверджує видання, журналіст Акім Вишневський відмовився давати коментарі з приводу інциденту.

Водночас видання повідомляє нові подробиці про напад на військового фотографа Сергія Моргунова, які повідомив волонтер і його близький друг Сергій Листопад. Він не був очевидцем, але дізнався подробиці від близьких фотографа. У коментарі «Ліга.net» він розповів, що поки не вдалося встановити, скільки людей били Сергія Моргунова і чому.

«Його вдарили ззаду по голові, а потім били переважно по обличчю. Хто, де, коли - він не пам'ятає. Але побили його до такої міри, що в швидкій він сказав, що його прізвище Герасимов, а справжнє прізвище зміг згадати лише в другій половині дня», - повідомив Сергій Листопад.

Він також зазначає, що друзі і близькі постраждалого особисто займаються пошуком нападників і мають деякі припущення щодо того, хто міг це зробити. Однак, як зазначив Сергій Листопад, до моменту, поки не з'ясується повна картина того, що сталося, він не може коментувати подробиці. «Людина, яка це зробила... ми його знайдемо в будь-якому випадку», - підкреслив він.

Як пише видання, на даний момент вдалося розшукати трьох свідків того, що сталося. Чи взяли у них свідчення - поки невідомо.

Прес-секректарь Подільського управління Нацполіціі столиці Марія Стегура повідомила, що 25 травня за фактом нападу на фотографа Моргунова поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 122 КК України (Умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Вона додала, що після з'ясування подальших подробиць стаття може бути змінена.

Після побиття Сергій Моргунов потрапив в 17-у лікарню, 25-го травня його перевели в Головний військовий клінічний госпіталь в Києві. За словами Сергія Листопада, постраждалий знаходиться в свідомості, його стан не погіршився. Він додав, що найсильніше в результаті побиття постраждало обличчя і голова. «Найважча травма у Сергія - забій головного мозку. Переломів багато. Його били тільки по голові. На щелепу йому наклали шину», - розповів Сергій Листопад.

Він зазначає, що знадобиться не менше місяця для того, щоб Сергія Моргунова можна було перевезти додому. «Лікарі займаються лікуванням. Головне, що йому потрібно зараз - це спокій, йому треба просто лежати. Мінімум десять днів. Як сказав доктор, цей режим – це "гіпс для мозку"», - пояснив Сергій Листопад.

За його словами, досі невідомо, чи було кримінальне провадження відкрито за фактом або за заявою. «Слідчі дії почалися 25 травня, коли я викликав слідчих в лікарню», - зазначив він.

«Ліга.net» повідомляє, що 25 травня поліцейські дійсно відвідали Сергія Моргунова в 17-ій лікарні і спробували з'ясувати подробиці інциденту. Правоохоронці запевняють, що докладають всіх зусиль для встановлення обставин події.

Разом з тим, як повідомляє анонімне джерело «Ліга.net», слідство у справі Сергія Моргунову затягує справу. Також, за його словами, встановлені особи нападників на фотографа, однак називати їх імена відмовився. Волонтер Сергій Листопад спростовує заяву джерела.

Нагадаємо, у Києві невідомі жорстоко побили військового фотографа, оператора і волонтера Сергія Моргунова. Лікарі визначають його стан, як важкий. За даними волонтера Сергія Листопада, постраждалого не пограбували, всі речі і гроші залишилися при ньому.

25 травня, в поліцію Подільського району Києва надійшло повідомлення, що на вулиці Яблочкова під час зйомок репортажу побили представника ЗМІ. Як повідомляє Головне управління Національної поліції України в Києві, на місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції, яка встановлює обставини інциденту. Правоохоронці проводять допит свідків і очевидців події. Відомості про цей факт зареєстровані в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Подільського управління поліції. Після проведення дослідчої перевірки буде вирішено питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкриття кримінального провадження.

На фото - Сергій Моргунов

Фото - Facebook Сергія Моргунова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду