У Харкові стався напад на журналіста «Наших грошей» - відкрито провадження

У Харкові стався напад на журналіста «Наших грошей» - відкрито провадження

25 Травня 2016
1526

У Харкові стався напад на журналіста «Наших грошей» - відкрито провадження

1526
24 травня в Харкові стався напад на знімальну групу програми «Наші гроші». Постраждав оператор Михайло Шелест. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексуУкраїни.
У Харкові стався напад на журналіста «Наших грошей» - відкрито провадження
У Харкові стався напад на журналіста «Наших грошей» - відкрито провадження

Про це повідомляє сайт bihus.info.

Під час зйомок сюжету про постачання вугілля для енергогенерації співвласник офісної будівлі, що розташована на вул. Вавилова, 12 у Харкові напав на оператора Михайла Шелеста.

«Журналісти представилися та показали свої посвідчення охоронцеві офісної будівлі. Спеціальний кореспондент програми "Наші гроші" Аліса Юрченко залишила свій номер телефону. Згодом до знімальної групи вийшов Володимир Глузман. Він вирвав посвідчення у Михайла Шелеста, забороняючи зйомку офісної будівлі з вулиці, у громадському місці. Глузман  схопив оператора за одяг, та почав його душити», - повідомляє сайт bihus.info. 

Відео нападу журналісти передали до райвідділу поліції.  Особа нападника встановлена правоохоронцями.

Відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Харківській області повідомляє про відкриття кримінального провадження за фактом нападу на журналіста програми «Наші гроші».

За інформацією поліції, близько 13.00 до Шевченківського відділення  поліції в місті Харкові надійшло повідомлення про те, що біля одного з будинків по вулиці Вавилова невідомий напав на журналіста.

Правоохоронці з’ясували, що представники ЗМІ здійснювали відеозйомку для підготовки сюжету по завданню головного редактора. Несподівано до них підійшов невідомий чоловік та почав у грубій формі вимагати від оператора, щоб  той припинив зйомку.  Почувши від журналістів відмову, правопорушник кинувся у бійку.

Як повідомляє поліція, правоохоронці оперативно встановили  особу чоловіка, який, зі слів журналістів, напав на них. Ним виявися 61–річний харків’янин. Інформація про даний факт внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст.345-1 (Погроза або  насильство щодо журналіста)  Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. 

На даний  час усі учасники події запрошені  до відділення поліції для встановлення обставин конфлікту.

Фото: bihus.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1526
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду