На Одещині браконьєри напали на журналістів 7-го каналу

На Одещині браконьєри напали на журналістів 7-го каналу

20 Травня 2016
1941

На Одещині браконьєри напали на журналістів 7-го каналу

1941
19 травня в Лебедівці (Татарбунарський район, Одеська область) на знімальну групу відділу розслідувань одеського 7-го каналу напали місцеві браконьєри.
На Одещині браконьєри напали на журналістів 7-го каналу
На Одещині браконьєри напали на журналістів 7-го каналу

Про це йдеться у новині на сайті каналу.

Журналісти 7-го каналу планували відзняти матеріал про діяльність браконьєрів на території національного парку «Тузловські лимани». Щорічно вони знищують до 100 дельфінів, повідомляє канал.

Як зазначає канал, браконьєри створили штучні перешкоди на шляху знімальної групи.

«Вони пробили колеса нашого автомобіля, розклавши протиавтомобільні "їжаки". По шляху проходження обидві машини знімальної групи закидали яйцями», - повідомляє канал.

Про напад також повідомила у своєму Facebook журналістка Марія Ковальова.

«Татарбунарське свавілля. Відділ розслідувань "Нормально" знімає в нацпарку "Тузловські лимани" матеріал про свавілля браконьєрів. Один з місцевих царьків Віталій Терзі з друзями спочатку кинули їжаків під колеса нашого авто. Прокололи нам дві шини. Знімальна група зупинилася замінити шини. У цей час беззаконня стали нарізати кола навколо машини і розряджати обойму в повітря. Кореспонденти зафіксували відстріляні гільзи. Після цього браконьєр Терзі взяв своїх дітей і кілька разів з малолітніми закидали наше авто яйцями. Причому, молодшій дитині не більше 6 років, а старшому - максимум 10», - написала вона.

Як повідомила Марія Ковальова, у складі знімальної групи були В’ячеслав Касім, Ігор Гвоздьов, Віктор Надюк, Микита Крячко.

На місце були викликані співробітники Національної поліції.  

Водночас директор національного заповідника «Тузловські лимани» Іван Русєв повідомив у Facebook, що йдеться по загрозу вбивства.

«Загроза вбивства. Цей браконьєр в НПП "Тузловські лимани" тільки що о 17.00 дістав пістолет і погрожував вбивством. Подзвонили на 102. 5 співробітників нацпарку, чекаємо опергрупу в Лебедівці. Цей тип мало не збив журналістку 7 каналу. Пробив відразу 2 колеса машині 7 каналу. Шукаємо вулканізацію... все ще чекаємо поліцію... відморожується... Вже пройшло 2,5 години... А бандит наглішає... стріляє в повітря... зник... даішники гналися за ним і... пропали. Ми в 21.00 виїжджаємо з місця події. Всі цілі і неушкоджені. Спасибі всім за переживання», - написав він Facebook.

Він також виклавши фото нападника на авто.

Нагадаємо, Головне управління Національної поліції (ГУ НП) в Одеській області оголосило у розшук мешканця міста Білгорода-Дністровського Євгена Савченка, який підозрюється у тому, що 3 травня стріляв у журналістів 7-го каналу в Одесі.

На фото - нападники на знімальну групу, по яких повідомляє Іван Русєв

Фото: з Facebook Івана Русєва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1941
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду