Фрілансер західних ЗМІ отримує погрози після публікації його даних на сайті «Миротворець»

Фрілансер західних ЗМІ отримує погрози після публікації його даних на сайті «Миротворець»

11 Травня 2016
3413

Фрілансер західних ЗМІ отримує погрози після публікації його даних на сайті «Миротворець»

3413
Український журналіст-фрілансер Роман Степанович заявив про погрози невідомих, які почали надходити після оприлюднення сайтом «Миротворець» списку з даними журналістів з різних країн світу, які отримали акредитацію в «ДНР», аби отримати змогу працювати на окупованій сепаратистами території.
Фрілансер західних ЗМІ отримує погрози після публікації його даних на сайті «Миротворець»
Фрілансер західних ЗМІ отримує погрози після публікації його даних на сайті «Миротворець»

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

За словами Романа Степановича, погроза надійшла на його електронну пошту, вказану у списку.

Він також надіслав ІМІ скріншот погрози:

Як повідомив Роман Степанович, зараз він знімає в основному для американського видання Vice.

«Знімав на Донбасі як стрінгер для різних агентств типу NBC, DW, Reuters іноді працював як фіксер, наприклад, для Die Ziet, CCTV, Aftenposten і купи інших. Я сам родом з Донецька, але весь час працював на західні ЗМІ і ніколи не працював на російські федеральні медіа», - розповів він.

Нагадаємо, 7 травня на сайті «Миротворець», де збирають дані про донбаських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували, був оприлюднений отриманий завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в сепаратистському збройному угрупованні «ДНР». При цьому сайт «Миротворець» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Публікація на сайті «Миротворець» викликала бурхливу реакцію журналістів, які висловили занепокоєння публікацією в Україні персональних даних колег, що отримували чи були змушені отримати «акредитацію» сепаратистів угруповання «ДНР».

36 українських та іноземних журналістів виступили із вимогою до сайту «Миротворець» негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані співробітників ЗМІ, які отримували акредитацію на окупованих сепаратистами територіях України.

Представник правозахисної організації «Репортери без кордонів»  Йоганн Бір заявив, що відповідальні за появу персональної інформації працівників ЗМІ у публічному доступі повинні постати перед судом.

Народна депутатка (БПП), заступниця голови парламентського Комітету свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова заявляє, що опублікування сайтом «Миротворець» переліку акредитованих в «ДНР» журналістів з різних країн світу є порушенням українського законодавства. За її словами, Комітет розгляне це питання на своєму засіданні.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3413
Читайте також
14.05.2016 15:19
Дмитро Донський, Тетяна Якубович, «Радіо Свобода»
2 023
12.05.2016 14:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
3 512
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду