У КНДР влада затримала знімальну групу ВВС

У КНДР влада затримала знімальну групу ВВС

9 Травня 2016
808

У КНДР влада затримала знімальну групу ВВС

808
Кореспондент британської телекорпорації ВВС Руперт Уїнгфілд-Хейз був затриманий разом із колегами в у столиці Північної Кореї (КНДР) Пхеньяні і буде депортований з країни через свої репортажі про країну напередодні з'їзду правлячої Трудової партії КНДР.
У КНДР влада затримала знімальну групу ВВС
У КНДР влада затримала знімальну групу ВВС

Про це повідомляє «Русская служба ВВС».

6 травня Руперт Уїнгфілд-Хейз був затриманий разом з продюсером Марією Бірн і оператором Меттью Годаром в той момент, коли вони збиралися виїхати з КНДР.

Допит кореспондента ВВС  тривав вісім годин, після цього представники північнокорейської влади змусили журналіста підписати протокол.

Потім знімальну групу доставили в аеропорт.

Кореспондент ВВС Стівен Еванс, який поки що перебуває у Пхеньяні, заявив, що керівництво КНДР було незадоволене тим, як знімальна група ВВС висвітлювала життя столиці напередодні з'їзду.

Нагадаємо, раніше представники іноземних ЗМІ не змогли потрапити на перший за 36 років з'їзд правлячої Трудової партії у Північній Кореї, який відкрився у Пхеньяні.

Джерело в МЗС КНДР повідомило, що для висвітлення роботи з'їзду в Пхеньян приїхали близько 180 зарубіжних журналістів, зокрема, представники медіа з США, Японії, Британії та Фінляндії. Представники південнокорейських ЗМІ були відсутні.

Востаннє з'їзд Трудової партії Кореї відбувся в 1980 році. Під час зібрання батько нинішнього лідера КНДР Кім Чен Ір був офіційно оголошений наступником Кім Ір Сена, засновника держави.

Фото: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
808
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду