Поліція розповіла подробиці нападу на журналістів 7-го каналу і просить допомоги громадян

Поліція розповіла подробиці нападу на журналістів 7-го каналу і просить допомоги громадян

5 Травня 2016
1566

Поліція розповіла подробиці нападу на журналістів 7-го каналу і просить допомоги громадян

1566
Одеська поліція оприлюднила дані станом на 21.30 4 травня щодо нападу на журналістів місцевого 7-го каналу, який було скоєно 3 травня біля входу у редакцію телеканалу на вулиці Старопортофранківській в Одесі, і звернулась до громадян з проханням повідомити про місцезнаходження підозрюваного у скоєнні злочину. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за кількома статтями - умисне вбивство, замах на злочин і хуліганство Кримінального кодексу України.
Поліція розповіла подробиці нападу на журналістів 7-го каналу і просить допомоги громадян
Поліція розповіла подробиці нападу на журналістів 7-го каналу і просить допомоги громадян

Про це повідомляє Відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Як йдеться у повідомленні, в ході розслідування події на вулиці Старопортофранківській, де стався конфлікт зі стріляниною, встановлено, що 3 травня о 12.37  в районі Олександрівського проспекту автомобіль «Ніссан» під час руху заднім ходом скоїв зіткнення з автомобілем «Хонда» та поїхав.

Після інциденту водій «Хонди», отримавши інформацію про ім'я власника «Ніссана» і те, що це авто належить мешканцю Арциза, вирішив самостійно знайти власника автомобіля. Він зателефонував своєму знайомому в Арцизі, з'ясував, що той знає людину з цим ім'ям, і попросив домовитися про зустріч з ним. По телефону чоловіки домовилися про особисту зустріч в Одесі біля офісу телеканалу. Як повідомляє поліція, пізніше з’ясувалося, що чоловік домовився про зустріч не з власником автомобіля «Ніссан», а з його зведеним братом, який має таке ж прізвище, ім'я та по батькові, працює на телеканалі і не має жодного відношення до автопригоди.

«Під'їхавши на вказане місце, водій і двоє пасажирів автомобіля  "Хонда" підійшли до журналіста і двох операторів, які їх чекали. Між учасниками конфлікту зав'язалася бійка», - йдеться у повідомленні Нацполіції.

Як повідомляє поліція, в ході інциденту було скоєно три постріли: два постріли з помпової рушниці, патрони якої були споряджені гумовими  кульками і один постріл з газово-шумового пістолета. За попередніми даними правоохоронців, з помпової рушниці стріляв чоловік з автомобіля «Хонда», постріл з газово-шумового пістолета угору скоїв співробітник телеканалу. Поліція стверджує, що зброя зареєстрована на ім’я тих, хто стріляв. Встановити, хто з учасників зробив постріл першим, належить слідству.

«Після стрілянини водій і пасажири авто "Хондa" зникли в невідомому напрямку. В результаті інциденту троє постраждалих журналістів з травмами і пораненнями були доставлені в медичні установи м. Одеси», - повідомляє поліція.

З місця події правоохоронці вилучили одну гільза калібру 9 мм без маркування, три гумових кульки сірого кольору, два пижа з паперу білого кольору, а також  пластикову гільзу калібру 12 мм з маркуванням «1212».

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2  п. 1-7 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

«В даний час особа власника автомобіля "Хондa" встановлена і опізнана потерпілими. Ним виявився житель м. Білгорода-Дністровського, також встановлені особи з його близького оточення, які можуть бути причетні до скоєння злочину, наразі розслідування триває, проводяться заходи по затриманню зловмисника, він оголошений в розшук», - повідомляє поліція.

Правоохоронці звертаєються до громадян з проханням повідомляти в поліцію будь-яку інформацією щодо місце знаходження розшукуваного за телефоном 102 або 779-42-49, 779-42-39.  

Раніше співробітниця Відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області Кіра Голота повідомила, що за фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

Згодом начальник Відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Одеській області Андрій Костюк заявив, що поки що поліція не затримала жодного підозрюваного у нападі на журналістів одеського 7-го каналу. За його словами, поліція розглядає кілька версій злочину.  «Одна з версій - це побутовий конфлікт, і одна з версій – це можливий побутовий конфлікт на ґрунті журналістської діяльності. Це дві можливі версії, відпрацьовується ще більше», - сказав він.

Водночас постраждалі журналіст 7-го каналу Сергій Бандур, оператори Олексій Сорокін,  Дмитро Бондаренко не виключають, що напад пов’язаний з їх професійною діяльністю.

Андрій Костюк також повідомив, що під час нападу на журналістів 7-го каналу один із співробітників вистрілив у повітря.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда» темно-сірого кольору з номером ВН4152НВ, під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети.

У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі заявив, що доповів Президенту України Петру Порошенку про ситуацію з нападом на журналістів 7-го каналу в Одесі, який стався 3 травня.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець зробив заяву з приводу нападу на знімальну групу одеського 7-го каналу, який відбувся 3 травня в Одесі біля входу в офіс телеканалу.  «Останнім часом кількість нападів на журналістів збільшилася, особливо в регіонах. Ситуація однозначно потребує певних політичних рішень, тож Міністерство інформаційної політики звернеться до Національної поліції з пропозицією розслідувати подібні випадки в режимі максимальної прозорості та оперативності», - заявив Юрій Стець.

На фото: момент нападу на журналістів 7-го каналу

Фото: скрін відео 7-го каналу

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1566
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду