Поліція в Одесі шукає нападників на журналістів 7-го каналу – постраждалі говорять про замах на вбивство (ВІДЕО)

Поліція в Одесі шукає нападників на журналістів 7-го каналу – постраждалі говорять про замах на вбивство (ВІДЕО)

4 Травня 2016
1999

Поліція в Одесі шукає нападників на журналістів 7-го каналу – постраждалі говорять про замах на вбивство (ВІДЕО)

1999
Одеська поліція встановила особу одного з озброєних нападників на знімальну групу місцевого 7-го каналу. Інцидент стався двень 3 травня. Постраждалі від побиття та пострілів із помпової рушниці журналіст 7-го каналу Сергій Бандур, оператори Олексій Сорокін, Дмитро Бондаренко не виключають, що напад пов’язаний з їх професійною діяльністю.
Поліція в Одесі шукає нападників на журналістів 7-го каналу – постраждалі говорять про замах на вбивство (ВІДЕО)
Поліція в Одесі шукає нападників на журналістів 7-го каналу – постраждалі говорять про замах на вбивство (ВІДЕО)

Про розшук нападників повідомляє Відділ комунікації ГУ НП в Одеській області.

Станом на 18.20 3-го травня правоохоронці встановили особу власника автомобіля «Хонда», що розшукується.  На цьому авто нападники під’їхали до входу у редакцію 7-го каналу на вулиці Старопортофранківській в Одесі, де стався інцидент.

«Ним виявився житель м. Білгорода-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналістів теж зареєстрована на цього чоловіка. Зараз тривають заходи щодо його затримання», - повідомляє поліція.

Раніше у місті було введено план «Перехоплення».

За повідомленням поліції, зараз вирішується питання про правову кваліфікацію злочину.

Водночас редакція 7-го каналу і самі постраждалі не виключають, що напад пов’язаний із професійною діяльністю журналістів.

«Нашому оператору зателефонував молодик, який сказав, що його авто вдарила на вулиці машина, яка начебто зареєстрована на цього оператора. У нього такої машини ніколи не було зареєстровано, тому він спокійно призначив зустріч – мовляв, приїздіть, з’ясуємо: ніяких проблем немає, у мене немає такої машини. Приїхали троє молодиків на темно-сірій "Хонді". І фактично одразу після дуже короткої розмови почали наших хлопців бити, стріляти під офісом. Судячи по всьому, історія про вдарену машину була якоюсь казкою виключно у якості приводу для того, щоб приїхати і напасти на хлопців», - повідомив ведучий 7-го каналу в ефірі телемарафону 3 травня, присвяченому інциденту.

«Судячи по всьому, було завдання виманити людину», - також сказав у коментарі постраждалий журналіст Сергій Бандур.

У відповідь на питання, чи пов’язує він напад із журналістською діяльністю, він відповів: «Цілком можливо».

«Ми знімали буквально за півгодини до цього інциденту матеріал про неправильне паркування. Чоловік також спровокував конфлікт, просив, аби ми видалили запис. Через те, що ми відмовили, він поїхав. Можливо, це були його товариші, а можливо - ні. Можливо, просто збіг обставин такий дикий…Професія журналіста завжди пов’язана з якимись конфліктами, завжди з якимись погрозами. Завжди є невдоволені люди, які своє невдоволення готові висловити погрозами або кулаками», - сказав він.

Про своє самопочуття він сказав: «Вухо пришили, спину залатали. Нормально. Я відмовився від госпіталізації. Треба працювати».

Інший постраждалий оператор Олексій Сорокін заявив, що нападники здійснили замах на вбивство. За його словами, журналіст Сергій Бандур залишився живим завдяки тому, що встиг вивернутися.

«Все відбулося буквально за хвилину. Мені незрозумілі мотиви. Дійсно, це може бути пов’язане з нашою професійною діяльністю, але може бути,що це чистої води помилка. Але це була жорстка помилка. Тому що люди ціляться у голову з рушниці…Якби Сергій не вивернувся, він би тут не стояв», - сказав Олексій Сорокін.

За його словами, нападники не стали нічого з’ясовувати, одразу почали битися, дістали рушницю і зробили постріл, який мав на меті вбити людину. Він переконаний, що це – спроба вбивства.

Водночас поліція стверджує, що конфлікт мав побутовий характер.

«Під час спілкування між знімальною групою і невідомими чоловіками виник конфлікт на побутовому ґрунті, а потім й бійка, в ході якої один з чоловіків вистрілив у бік журналістів з помпової рушниці. Після скоєного невідомі втекли на автомобілі в невідомому напрямку. Внаслідок пострілу постраждали два оператора і один журналіст. У них дотичні поранення», - повідомляє Відділ комунікації ГУ НП в Одеській області.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу.

Нападники приїхали на авто «Хонда» темно-сірого кольору з номером ВН4152НВ, під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети. Окрім того кореспондента та двох операторів побили. Постраждалих госпіталізовано.

У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста - кульові поранення голови і спини.

Як повідомив гендиректор 7-го каналу Михайло Малишев в ефірі телеканалу «112 Україна», до будівлі, де розміщено канал, прибули невідомі та попросили покликати одного з операторів Дмитра Бондаренка, а під час розмови з ним завдали йому удару в обличчя.

За словами Михайла Малишева, разом  з цим від нападників пролунала фраза: «Нема чого тут розбиратися, діставай помпу». Один з чоловіків дістав з машини, на якій  нападники прибули, помпову рушницю і відкрив вогонь по журналістах.

Фото, відео: 7-й канал, Facebook Олени Ротарі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1999
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду