Фіскальна служба пояснила претензії до Шустера та планує перевірити сплату ним податків

Фіскальна служба пояснила претензії до Шустера та планує перевірити сплату ним податків

27 Квітня 2016
3005

Фіскальна служба пояснила претензії до Шустера та планує перевірити сплату ним податків

3005
Державна фіскальна служба України роз’яснила суть своїх претензій до Савіка Шустера та заявила, що планує провести податкову перевірку телеведучого.
Фіскальна служба пояснила претензії до Шустера та планує перевірити сплату ним податків
Фіскальна служба пояснила претензії до Шустера та планує перевірити сплату ним податків

Про це йдеться в повідомленні на сайті ДФС.

Як повідомили в ДФС, слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві розслідує кримінальне провадження, внесене в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.2 та ч.3 ст.212 КК України, за фактом умисного ухилення від сплати податків відносно громадянина Канади Савіка Шустера та стосовно службових осіб ТОВ «Савік Шустер Студія» (продакшн, що виробляє ток-шоу «Шустер live»).

ДФС встановила, що Савік Шустер, який з 2005 року постійно мешкає на території України, у 2008 році, отримавши на свій валютний рахунок відсотковий фінансовий кредит у розмірі 1,34 млн євро не повернув його позикодавцю в обумовлений термін. Також ДФС звинувачує пана Шустера в тому, що він не надав до податкової інспекції за місцем мешкання декларацію про отримані доходи та ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн.

У рамках провадження ДФС планує провести податкову перевірку Савіка Шустера щодо повноти сплати податків із суми неповернутої позики.

Крім того, планова документальна перевірка ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві виявила, що службові особи ТОВ «Савік Шустер Студія» у 2012-2014 роках занизили податок на додану вартість на загальну суму 1,99 млн грн (на думку податківців, це відбувалося за рахунок заниження вартості телепрограм «Шустер live»).

ДФС заявляє, що Савіка Шустера тричі викликали для надання свідчень (15 січня, 23 лютого та 12 квітня 2016 року) і він був обізнаний про наявність кримінального провадження.

Нагадаємо, 25 квітня увечері «Детектор медіа» з посиланням на своє джерело в правоохоронних органах повідомив, що Київський міський центр зайнятості анулював Савіку Шустеру дозвіл на роботу в Україні.

26 квітня директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна підтвердила цю інформацію. За її словами, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його. Вона уточнила, що Савік Шустер у тому числі є фізичною особою – підприємцем (ФОП), тож, на її думку, може працювати як ФОП, але матиме обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні.

Під час відвідування Савіком Шустером Київського міського центру зайнятості 26 квітня стало відомо, що дозвіл на роботу в Україні Савіку Шустеру анульовано через нібито недостовірну, на думку чиновників, довідку про відсутність судимості. Із зачитаних документів стало відомо, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на роботу в Україні на посаді генерального директора ТОВ «Савік Шустер студія» – телевізійного продакшну, який виробляє суспільно-політичне шоу «Шустер live», що виходить на телеканалі Савіка Шустера 3s.tv. А також, що судимістю чиновники вважають відкрите проти Савіка Шустера Державною фіскальною службою кримінальне провадження на суму 13 млн грн.

Директор юридичного департаменту телеканалу Савіка Шустера 3s.tv Тетяна Кармазіна повідомила «Детектору медіа», що Савік Шустер не є фігурантом кримінальних проваджень (провадження відкрито за фактом, а не проти особи) і центр зайнятості не мав підстав анульовувати його дозвіл на роботу в Україні.

Сам Савік Шустер заявив журналістам, що планує й далі працювати в Україні попри анулювання дозволу на працевлаштування. Увечері 26 квітня, під час прес-конференції, телеведучий оголосив голодування.

Медіаюристка Наталія Петрова порадила стороні Савіка Шустера оскаржити в адміністративному суді рішення Київського міського центру зайнятості про анулювання дозволу на роботу пана Шустера в Україні. У такому разі рішення відомства буде призупинено до вирішення спору в суді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3005
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду